Do motolského krematoria se s ní přišli rozloučit herečtí kolegové – Jiřina Bohdalová, Bára Hrzánová, Jan Hartl nebo manželé Jan Hrušínský a Míla Šplechtová

Věra Kubánková od roku 2005 působila nepřetržitě v Divadle Na Jezerce, takže jeho principál Jan Hrušínský s manželkou Mílou Šplechtovou přišli na pohřeb mezi prvními. „Hrála v inscenacích Lásky paní Katty, Petrolejové lampy, Ženitba a naposledy v roli napsané přímo pro ni, ve hře Komedianti. Nikdy na ni nezapomeneme," říká principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Video
Video se připravuje ...

Emotivní pohřeb herecké legendy Věry Kubánkové: Přišla Bohdalová, Hrušínský i exmanžel! Blesk TV

A právě ve hře Lásky paní Katty hrála s Jiřinou Bohdalovou. Ta do krematoria v Motole přišla ve společnosti Báry Hrzánové. Herec Jan Hartl se s hereckou legendou rozloučil kyticí bílých růží.

Rozloučení trvalo okolo půl hodiny, smuteční řeči se ujal syn Ilja Kadeřávek, který žije v Rakousku, a na závěr pustili videoklip kapely Tata Bojs, kde si paní Věra ve svých osmdesáti letech zahrála (můžete vidět na konci článku).

Na jevišti Na Jezerce také Věra Kubánková oslavila 90. narozeniny a divadlo pro ni uspořádalo k jejímu životnímu jubileu velkou retrospektivní výstavu fotografií. „Jednak jsem užaslá z toho, kolik jich je, potažmo kolik bylo těch rolí! A taky – vždycky jsem byla přesvědčená, že prostě nejsem natolik krásná, abych mohla stát na jevišti. Když se tak ale na ty obrázky koukám, říkám si – tak zlé to s tebou, holka, nebylo. Vždyť jsi byla někdy docela pěkná," okomentovala tehdy výstavu Kubánková.

Fotogalerie
14 fotografií

Zdroj: http://www.denik.cz/divadlo/ve-veku-91-let-zemrela-herecka-vera-kubankova-20160414.html