Pořádající agentura soutěže krásy tahala jménem FTV Prima peníze z krajů. Finalistky prodávala ještě před slavnostním vyhlášením královny krásy.

„Agentura pořádající Českou Miss rozesílala dopis na jednotlivé kraje, odkud finalistky pocházely, s tím, že žádala magistráty o finanční příspěvek až ve výši 100 tisíc korun za to, že se v místě bydliště soutěžících natočí medailonek. Odvolávali se přitom na Primu, kde to zařídí,“ prozradil Blesku dobře informovaný zdroj. Kdyby se podařilo zpeněžit každou dívku v kraji, odkud pochází, za požadovaných 100 tisíc Kč, Česká Miss by za dívky zinkasovala rovný milion!

Video
Video se připravuje ...

Lesk: Tajemství České Miss 2016: Vyhrály zmlácená, ustřelená a napůl slepá! Blesk TV

Každý ale nebyl ochoten platit. „Dostali jsme od televize Prima žádost o 100 tisíc korun, ale z hlediska našeho rozpočtu a priorit to bylo neakceptovatelné,“ prozradila starostka Napajedel Irena Brabcová v rozhovoru pro MF Dnes. Stejný dopis dostal i magistrát Uherského Hradiště. A ten zaplatil. I když částku usmlouval na polovinu, sklidil vlnu opoziční kritiky.

„Tomuto příspěvku nerozumím už vůbec. Je to projekt komerční televize, která na něj dostane obrovské částky!“ kritizoval radnici opoziční zastupitel Antonín Seďa. Podobně dopadlo vedení Prahy 3, které vyplatilo dokonce celých 100 tisíc!

Není proto divu, že celá záležitost naštvala i vedení Primy. „Televize Prima nemá rozhodně s tímto počínáním nic společného a od celé této aktivity agentury M Marketing se distancuje,“ sdělila Blesku její mluvčí Jana Mrákotová.

„Projekt Česká Miss si klade za cíl spolupracovat s partnery ze všech sfér společenského života. Plošně jsme proto oslovili nejen firmy, ale také veřejné subjekty, včetně krajů, měst a obcí, ze kterých finalistky pocházejí. Finalistky představovaly různá místa ČR a management projektu měl a stále má v úmyslu prezentovat jak dívky, tak i místa, která jim umožnila osobní růst,“ řekla Blesku ředitelka České Miss Marcela Krplová. Proč se ale zaštiťovala jménem Primy, už nevysvětlila...

VŠE O SOUTĚŽI ČESKÁ MISS 2016 NA BLESK.CZ ČTĚTE >>> ZDE!!!

Fotogalerie
10 fotografií