To, že naše nejúspěšnější kapela bude v sobotu na Andělech chybět, potvrdil i její frontman Pepa Vojtek (50). „Co bychom tam dělali? Rozhodně nejdeme. Je smutné, že si v téhle době, kdy si všichni muziku stahují, téměř padesát pět tisíc lidí koupilo naši desku a nikdo to neocení,“ řekl Blesk.cz vlasatý rocker.

A jak se k celé situaci postavila kapela Kabát? „V rámci naší komunikace s IFPI (a to jsme byli schopni jasně a transparentně doložit, a v případě řetězce Tesco jsme tak i učinili, že Kabát fyzicky prodal ‚koncovým zákazníkům‘ za rok 2015 více jak 52 000 ks fyzických nosičů) jsme pochopili, že IFPI tato fakta vědomě nechce brát na zřetel a udělá to, co ona uzná za vhodné,“ zareagovala skupina, když se dozvěděla, že jsou z kategorie nejprodávanější deska roku vyřazeni.

„Můžeme tedy spekulovat, že v sobotu 9. dubna v rámci udílení cen Anděl za rok 2015 obdrží tuto prestižní cenu subjekt, kterému možná nebude náležet. To je úsměvná spekulace, ale je i velmi reálná. A uvědomme si, že se nejedná pouze o skupinu Kabát! To může postihnout kohokoliv. Závěrem… Touto cestou přejeme sobotnímu udílení cen Anděl, ať se vydaří, a vítězi této kategorie, ať mu to třeba v něčem pomůže! Kéž by to byl někdo nový a mladý, koho by to „nakoplo“ v jeho další kariéře!“ dodal Kabát. 

Video
Video se připravuje ...

Kabáti budou prý hrát až do důchodu. Jan Jedlička

Fotogalerie
5 fotografií