Hudebník Ladislav Štaidl o své bývalé partnerce Ivetě Bartošové (†48) vždy zarytě mlčel. Ani když se zpěvačka stále dokola dostávala do problémů, ani když nakonec v zoufalství spáchala sebevraždu, nepromluvil. Až doteď. V pořadu Hvězdy vinylu na Českém rozhlase se o zpěvačce pořádně rozpovídal.

„Já začnu sebekritikou, to je vždycky sympatický. Já si myslím, že Ivetin pád zapříčinilo to, že do té doby, než ode mě utekla, tak jsem ji vůbec neseznámil s tvrdou realitou všedního života. Ona nevěděla, co je inkaso, co jsou pojistky, co jsou složenky, kolik stojí život, co kde se musí vyřídit a zařídit, to jsem všechno manažeroval za ni. V momentě, kdy odešla, tak samozřejmě narazila na tvrdou realitu a toho využily spousty takových těch parazitů, kteří rychle pochopili, že tam by se dalo něco uškubnout,“ řekl zcela otevřeně Štaidl. „Iveta měla vysoké IQ, ale bylo jí to na h*vno, neměla talent pro život,“ šokoval.

Dokonce prozradil i detaily ohledně jejího vztahu k alkoholu. „Velmi rychle, co odešla, tak začala mít existenční starosti, do té doby, co byla se mnou, tak se v životě nedotkla alkoholu, protože její tatínek nebohý byl sedmkrát léčený alkoholik. Ona měla těžkou averzi k alkoholu… A pak když jí začaly ty problémy s financemi a mužskými, tak to víš, to je strašně jednoduchý únik z té reality ten panák,“ svěřil se Štaidl. 

Iveta Bartošová a Ladislav Štaidl se dali dohromady v roce 1986. Zatímco hudebník byl ženatý a už měl děti a další nechtěl, Iveta po vlastním potomkovi velmi toužila. Kvůli Štaidlovi šla dokonce jednou na potrat, ale nakonec se jí v roce 1996 narodil syn Artur. Poté hudebníka Bartošová opustila a i přes prosby se k němu už nikdy nevrátila. 

Fotogalerie
12 fotografií