Huba, kterého jsme u nás mohli vidět naposledy třeba ve filmu Filipa Renče (50) Lída Baarová, se nechal slyšet, že správný herec musí být zajímavou osobností. Prý se to ovšem nedá říct o spoustě známých osobností, které téměř denně vídáme na televizních obrazovkách prostřednictvím seriálů.

„Moji mladší kolegové – na Slovensku i v Česku – většinou ničí svoje IQ a svoji osobnost v bezduchých seriálech, takže jejich uvažování časem získá hloubku uvažování seriálových hrdinů. A vy najednou nevíte, proč byste se na to měli dívat,“ opřel se do seriálové tvorby umělec v rozhovoru pro Lidové noviny.

Na jeho příkré hodnocení už stihla zareagovat řada slovenských herců, například Andrej Hryc (66), který je v současnosti jednou z tváří seriálu Zoo na televizi Joj a ani u nás se nezdráhal před časem přijmout roli Borise Nekonečného v nováckém seriálu Ulice.

 

„Neporovnával bych výkony z jeviště Národního divadla se seriálovou tvorbou, protože to je srovnávání hrušek s jablky. Každý televizor má knoflík, kterým se zapíná i vypíná, takže když se mi nelíbí program, podívám se na něco jiného,“ ohradil se ve slovenském deníku Nový čas Hryc.

Nemlčela ani hvězda historického seriálu České televize První republika, Slovák Ján Koleník (36). Ten se ovšem nesnažil nijak hájit, ale spíše kritiku staršího kolegy nepřímo potvrdil. „Těším se, že přichází doba, kdy se seriálová tvorba začne hýbat někam jinam, trend ukazuje, že dlouhodobé jednoduché seriály už diváky nepřekvapí. Začnou se točit žánrové krátkodobé série a možná jednou i televizní filmy,“ řekl pro Nový čas.

Fotogalerie
6 fotografií