Jeřábková, která před pouhými deseti měsíci porodila dceru Lauru, je z nečekaného vyhazovu v šoku. Svou mateřskou si totiž kvůli moderování hlavní zpravodajské relace přizpůsobila, aby mohla nadále pracovat, a domluvila se s televizí na dohodě o provedení práce. Příjem je pro ni totiž důležitý.

„Vzhledem k tomu, že nic nenasvědčovalo tomu, že by se něco takového mělo stát, je to pro mě velké překvapení. A tím, že jsem maminka na mateřské, tak to pro mne není vůbec milá zpráva,“ potvrdila informace Blesku Jeřábková.

Jelikož je na rodičovské dovolené, zůstává dál vedena jako zaměstnanec TV Barrandov. „Až jí skončí mateřská, tak záleží na televizi, jak se s ní domluví na odchodu,“ dodal zdroj z televize. Že její konec souvisí s nástupem nové moderátorky, která pro televizi může díky manželovi znamenat obří politické konexe, je nasnadě.

„Nikdo vám to neřekne na jméno, protože se bojí o místo, ale všichni vědí, že Denisa musela vyklidit místo pro Mynářovou,“ dodává zdroj Blesku. Mynářová se na obrazovky také vrací po porodu, loni v květnu Alex kancléřovi porodila syna Vratislava.

Předtím právě kvůli vztahu s Mynářem byla na Kavčích horách, kde do té doby působila na ČT24, přesunuta do regionálního zpravodajství, aby se vyhnula politickým tématům.

 

Alex pro Blesk: To je svět televize...

 

Už víte, kdy začnete?

„Příští týden. První živé vysílání budu mít 23. března.“

 

Nedostanete se vzhledem k postavení manžela do střetu zájmů?

„Vzhledem k tomu, že já zprávy nebudu tvořit a nebudu se podílet ani na jejich obsahu, pouze dostanu připravený text od kolegů, který si budu moci upravit jen stylisticky, nikoli obsahově, tak v tom já ani vedení televize žádný střet zájmů nevidíme.“

 

Musel kvůli vám někdo na obrazovce skončit?

„Pokaždé, když v této branži dostanete nabídku, tak víte, že někoho musíte nahradit. Stejně tak však musíte počítat s tím, že jednou někdo může nahradit vás. Takový je svět televize...“

 

Televize oslovila vás, nebo vy jste se obrátila na televizi?

„Dostala jsem nabídku od vedení televize Barrandov.“ 

Fotogalerie
7 fotografií