Podle paní Jaroslavy (†67) Jan Fiala zneužil její dobroty, důvěřivosti a životní situace. Proto z ní postupně vylákal jeden milion korun. „Jednou za mnou přišel a sdělil mi, že by bylo výborné, kdybych zafinancovala hospodu v Hostibejku. Já jsem souhlasila s tím, že budu tichý společník,“ popsala Jaroslava v policejním spisu.

„Pak jsem mu postupně půjčovala peníze až do výše 1 000 000 korun. Smlouvu o půjčce jsme podepsali až následně, jelikož jsem chtěla mít něco v ruce, abych tak mohla dokázat, že jsem mu skutečně peníze půjčila,“ svěřila se poškozená.

Podle ní však Fiala dluhy nesplácel a ještě se zamotal do drog. „Fiala se po rozvodu nastěhoval k nějaké servírce pracující na Hostibejku, která brala pervitin. Následně začal brát pervitin i Fiala a postupně nasekal spoustu dluhů. Do současné doby mi nic nesplácí,“ obvinila ho nemocná žena loni v srpnu. Vodítkem pro toto obvinění bylo prý to, že dvacet let pracovala se závislými. Po smrti paní Jaroslavy dluh přešel na jejího nevlastního syna.

„Jak víte o tom, že mi někdo půjčoval nějaký peníze? Ta paní je půl roku mrtvá, bohužel tedy,“ reagoval Fiala na dotaz Aha! s tím, že teď není v Praze, ale až se vrátí, rád se k celé kauze vyjádří.

Fotogalerie
5 fotografií