A to se prý dokonce ptal i Jiřiny Švorcové (†83), která byla hrdou členkou strany. „Já se ptal soudružky Jiřinky Švorcové a straníků v Divadle na Vinohradech, jak to udělat, aby mě vzali do strany. Já fakt chtěl mnohokrát vstoupit! Být kandidát! A oni řekli: ‚Ty rozhodně ne, tebe nechceme.“ Tak vidíte. Nechtěli mě. Už jsem mohl být klidně laureát státní ceny Klementa Gottwalda. Minimálně zasloužilý umělec,“ řekl v rozhovoru pro Reflex Kaiser.

Ve straně sice nebyl, ale aspoň si užil uniformu VB nejen při natáčení, ale dorazil v ní i na premiéru. Ve snímku Rudý kapitán hraje estébáka v důchodu, kterého dostihne minulost, kdy mučil lidi.

Je to vycházková uniforma, ne tedy oblek pro běžné nošení a cítím se v něm opravdu dobře. Tenhle film Rudý kapitán je vlastně o mně. Stačily dvě tři kamery a jelo se. Je to taková reality show. Samozřejmě jsem zasahoval i do scénáře při natáčení, protože když je to o mně, sám nejlépe vím, jak to bylo, a řídil jsem i jiné postavy filmu. Výsledek jste viděli, dobré, ne?“ řekl po premiéře výborně naladěný Oldřich Kaiser.

Film si užila i jeho životní partnerka Dáša Vokatá. Neustále Oldovi sundávala a nasazovala čepici a on jí to oplácel chlípnými pohledy na její pozadí nebo dekolt.

Video
Video se připravuje ...

Oldřich Kaiser David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
6 fotografií