Lékaři začátkem loňského listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu. V minulém týdnu pak prodělal šestou chemoterapii, která byla poslední.

„Moc se na vás těším,“ řekl svým fanouškům v pořadu TOP STAR Magazín. „Rád bych poděkoval panu prof. Markovi Trněnému a celému jeho špičkovému týmu lékařů a sester v čele se staniční sestrou Blankou Šilerovou za naprosto profesionální a lidskou péči,“ napsal krátce před tím Gott v prohlášení pro média. Rovněž poděkoval všem přátelům a příznivcům za povzbudivá přání, která mu po celou dobu nemoci velmi pomáhají.

„V příštích měsících mě čeká plánovaná a velmi důležitá rekonvalescence po náročné léčbě. Během následujících měsíců budu mít dost času přemýšlet a vymýšlet, čím bych mohl své příznivce ještě potěšit. Závěrem musím říci, že celou léčbu jsem zvládl díky velké podpoře mé rodiny, hlavně manželky Ivany,“ dodal Gott.

Toho za dva týdny čeká závěrečná kontrola po onkologické léčbě. Už teď ale ví, že nádor v jeho těle ustoupil.

Gott v loňském roce získal počtyřicáté Zlatého slavíka, současně se stal Absolutním slavíkem 2015 a dostal i speciálního Platinového slavíka. Populární zpěvák musel kvůli onemocnění zrušit naplánované koncerty. Ihned po oznámení jeho zdravotního stavu mu rychlé uzdravení a hodně sil při zvládání těžké nemoci přáli známé osobnosti, fanoušci v Česku i zahraničí a lidé, kteří také bojují s rakovinou. Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje od 50. let.

Pan Karel Gott absolvoval v minulém týdnu na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné...

Zveřejnil(a) Karel Gott dne 2. březen 2016

Fotogalerie
14 fotografií