Lenka Kořínková byla před nedávnem hostem talk show Zuzany Bubílkové na Blesk.cz Koho čas vzal. Přiznala třeba, že za svou hereckou kariérou se moc neohlíží. „To, co jsem dělala, mě ze dvou třetin vůbec nebavilo. Bavila mě muzika, kterou jsem si dělala podle sebe,“ říká bývalá herečka, která dnes navrhuje extravagantní modely a učí angličtinu. Proto si také potrpí na své druhé jméno a na to, že se neskloňuje. „Holas, já si na to potrpím,“ opraví každého, kdo ji osloví paní Kořínková. „Jsem Lenka Holas Kořínková. A kromě toho učím angličtinu, proto tam nemám to -ová,“ dodává.

Video
Video se připravuje ...

Lenka Holas Kořínková: Proč je oficiálně bezdomovec?! A poprvé promluvila o alkoholismu! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

Z Austrálie, kam kdysi na čas emigrovala, si přivezla i svobodomyslný přístup k životu. Oficiálně totiž nikde nebydlí a je přihlášena na městském úřadě. „To je špatně, když se člověk rozhodne nemít domov? Podle které kultury je to divné?“ podivuje se. „Já mám nové zásady. Oficiálně bydlím na městském úřadě. Můžu se stěhovat, kdy chci, já se ráda stěhuju, a když máte bydliště na úřadě, nemusíte si měnit na své identifikační kartě, občanském průkazu, údaje,“ vysvětluje.

A nevyhnula se ani otázce na dávné extempore, kdy ji opilou načapali, jak se za bílého dne válí ve škarpě. „A to je špatně? Když to skončí ve škarpě?“ hnula paní Lence otázka moderátorky žlučí. „Na co se to ptáte? Myslíte, že budu vyprávět, s čím jsem přestala nebo nepřestala? To je moje věc. Nebudu národu neustále vysvětlovat, jestli jsem se válela ve škarpě. Je ostuda lidí, že dovolí, aby se to prezentovalo. Nebudu jako český herci, o kterých někdo napíše, že se ožrali, a oni si nasypou popel na hlavu. Já si můžu chlastat, jak chci, a co je komu do toho?“ říká rázně.

Fotogalerie
13 fotografií