Zavzpomínat na známou recesistku přišla nejen rodina, ale i řada celebrit a nejbližší přátelé. Kamarádka Hana ale pozůstalým vyrazila dech, když jim začala nutit obálku plnou peněz.

„Do kostela jsem květiny ani věnec nosit nechtěla, tak jsem dala dcerám Jarky peníze, aby za ně pořídily, co uznají za vhodné. Až bude mít Jaruška rozptyl, bude tam mít ode mě květiny,“ vysvětlila své počínání s dojetím Hana. S Jaroslavou se seznámila před 50 lety v pražské Libni a od té doby byly blízké kamarádky. „Hrály jsme spolu v dramatickém kroužku,“ prozradila šedovlasá žena Blesku.

Dojemný byl projev Mirka, zetě zesnulé Jaruš. „Všem bych přál tak skvělou tchyni,“ řekl manžel dcery Báry pohnutě. S obdivem hovořil o tom, jak byla Hanušová sečtělá a jak se zajímala o veškeré dění. V tom jí nezabránila ani těžká cukrovka, kvůli které přišla před dvěma lety o obě nohy. Bývalý manžel režisér Jaroslav Hanuš (64) se ovšem v kostele neukázal.

Jaruš přišli na poslední cestě vyprovodit také herci z pořadu Možná přijde i kouzelník. Zdeněk Srstka (80) vzpomínal, jak s ní bývalo veselo. Jiří Lábus (66) litoval, že Hanušová nemohla přijít, aby viděla, jak byl kostel svatého Antonína na Strossmayerově náměstí plný. Oldřich Kaiser (61) se snažil pokořit rekord v počtu cigaret vykouřených během deseti minut, přičemž mu vydatně sekundovala dcera Karolína (32).

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Jaruš Hanušové (+66) z Kouzelníka: Kaiser, Lábus a Srstka v slzách! Blesk TV

Fotogalerie
37 fotografií