„Chemoterapie jsem odmítla, léčím se jiným způsobem, dejte to, prosím, vědět mým příznivcům,“ napsala Blesku Maciuchová v SMS zprávě. „Momentálně jsem v péči lékařů v Motole,“ upřesnila.

Herečka se pro změnu léčby rozhodla po prvním cyklu chemoterapie, který podstoupila minulý týden a pravděpodobně ho špatně snášela, proto se rozhodla pro radikální chirurgickou léčbu (tedy operativní odstranění nádoru). "Jsem po operaci, kterou mi provedl doc. Strnad. Následná léčba bude pokračovat až po vyhodnocení výsledků histologie," napsala webu expres.cz herečka s tím, že se cítí dobře.

Video
Video se připravuje ...

Obermaierová o rakovině Hany Maciuchové: Štáb Ulice je v šoku! David Turek, Jan Brunclík

A s jakým typem nádoru vlastně herečka bojuje? „Nechci se k tomu vyjadřovat, nezlobte se. Prosím, znovu poděkujte mým příznivcům za laskavou přízeň a energii, kterou mi posílají. Děkuji a na shledanou,“ rozloučila se s Bleskem herečka, která se léčí v pražském Motole. Muž, který ji operoval, tedy docent Pavel Strnad, má nicméně právě v Motole ambulanci pro onemocnění prsu.

Kdo bojoval bez chemoterapie?

Václav Havel (†75): Odstranili mu kus nádorem zasažené plíce.

Lucie Bílá (49): Odoperovali jí nádor z děložního čípku.

Vlaďka Řepková (34): Během operace jí odstranili nádor z děložního hrdla.

Věra Galatíková (†69): Poté, co se herečce podruhé vrátila rakovina plic, odmítla chemoterapii. Chodila raději na infuze, které měly posílit zdravé buňky.

Eva Pilarová (76): Když jí objevili rakovinu, zpěvačce velmi pomohli léčitelé, kteří výrazně spolupracovali s jejími doktory.

 

VŠE O NEMOCI JANY MACIUCHOVÉ ČTĚTE >>> ZDE!!!

Tip: Chvála chemoterapie aneb zapomeňte na alternativní léčbu rakoviny.

Fotogalerie
8 fotografií