Umělecký maskér Vlad Taupesh spolu s kolegou Josefem Rarachem a týmem dvaceti dalších profesionálů vytvořil pro Řachandu masky, které mohou s přehledem konkurovat těm ve světových trhácích typu Avatara či Pána prstenů.

„Pro český film to bylo poprvé, co jsme dělali takhle náročné masky a kostýmy. Byli jsme opravdu mile překvapeni, že nás požádali o oživení pohádkových bytostí,“ svěřil Blesku Rarach.

„Nedělali jsme ale jenom masky, pracovali jsme na všech kostýmech. Na přípravu jsme měli jen dva měsíce a za tu dobu jsme ušili paruky, veškeré šaty a masky. Spali jsme třeba jen čtyři hodiny denně, bylo to opravdu náročné,“ dodal Vlad (52), který tak vdechl život dryádám, skřítkům pukyům nebo trolovi.

„Líčení maskovaných herců trvalo až 5 hodin, takže se začínalo už v noci, aby byli na ráno připraveni,“ prozradil mistr ve svém oboru Taupesh.

Na předpremiéru pohádky dorazily největší hvězdy, které se na natáčení podílely. Herec Vladimír Polívka, princezna Denisa Pfauserová, Jaromír Nosek nebo Šárka Vaculíková a Jan Hrušínský. Všichni herci dorazili sami, bez svých partnerů, zřejmě aby si mohli pořádně užít popředpremiérovou párty.

Fotogalerie
11 fotografií