„Nakladatel už čeká, ona je už téměř na konci, a nemůže to dopsat. Je mi Evičky moc líto, snad se rychle uzdraví,“ vypráví Hudeček a dodává, že jeho ženu oko řeže, pálí a má ho oteklé. Spisovatelka teď prý vůbec nic nevidí. Nejhorší pro ni však je, že obtíže ji trápí už delší dobu.

Hvězda, kterou si diváci pamatují především ze seriálu Sanitka, velmi trpí. Po tom, co dobrovolně přestala hrát, se novou náplní jejího života stalo právě psaní knih a scénářů (napsala například seriál O ztracené lásce). Psaní jako by pro ni byla droga, bez které se nemůže obejít.

Moji hrdinové jsou rozumní, milosrdní a neohrožení, dokážou se postavit ničemům, přinášejí spásu. Nejspíš jsem se dala na psaní proto, že si bytostně přeju, aby dobro zvítězilo. Aspoň v mých knížkách,“ říká o své tvorbě Hudečková, která sklidila úspěch před 24 lety už svým spisovatelským debutem Bezhlavá kobyla.

Eva Hudečková, za svobodna Trejtnarová, byla v 70. a 80. letech oblíbenou a často obsazovanou herečkou. Svou nejznámější roli našla v roce 1984 v seriálu Sanitka. Hrála v něm doktorku Evu Dolejšovou, která po rozchodu s hlavním hrdinou (hrál ho Jaromír Hanzlík (68)) trpí depresemi.

„Jako doktorka Eva jsem nosila také svetr se šachovnicovým vzorem. Ředitelství televize hned někdo čiperně hlásil, že ten vzor symbolizuje kříž. Aféra jak hrom a osm velkých obrazů, ve kterých jsem měla ten svetr, se muselo vystřihnout. A to byl už konec,“ vypráví Hudečková, jak se rozhodla s herectvím skončit. O rok později se objevila před kamerou ve snímku »Skalpel, prosím« naposledy.

Fotogalerie
6 fotografií