V roce 2008 mu lékaři diagnostikovali rakovinu tlustého střeva. Boris si nepřipouštěl, že léčba tak vážné nemoci nemusí dobře dopadnout, a celou situaci přebíjel dle svých blízkých „až nesnesitelným“ humorem, byť ho paní primářka motolské nemocnice Jana Prausová stejně jako všechny pacienty upozorňovala, že i když všechno dobře dopadne, vývod, tzv. kolostomie, člověku definitivně změní život.

„Hlavně jsem se bál, jak s tím vercajkem, který musím nosit, nebudu umět zacházet a budu otravovat rodinu. Ale zjistil jsem, že je to věc zručnosti a že se s tím dá žít,říká Hybner.

Jak Boris snášel tuto situaci? Nepodlehl chuti sáhnout po lahvi, aby na vše zapomněl? Jak dlouho trvala léčba a jak se sžíval s vývodem? Nakolik mu brání v práci, hraní a jak je obtížné sdělovat ostatním, že je stomik? 13. komnatu Borise Hybnera Česká televize odvysílá na jaře.

Ve svých čtyřiasedmdesáti je odvážným a optimistickým mužem, který překonal démona alkoholu a přežil rakovinu tlustého střeva s blues v hlavě a úsměvem na rtech.

Fotogalerie
7 fotografií