"Viktor se svěřil, že má psychické potíže! Poslední měsíce ho hrozně unavily a vyčerpaly. Má strach v tomto zápřahu pokračovat, proto odchází do penze. Chce si odpočinout a nabrat energii," řekl deníku Aha! Preissův kolega z divadla. O psychickém vyčerpání promluvil i sám herec v měsíčníku vinohradské scény.

"Každý máme určitou psychickou a fyzickou kapacitu, a tedy i hranici unavitelnosti, svoji míru soudnosti a odpovědnosti," uvedl herec. Z jeho slov jde cítit, že už by si rád odpočinul.

Vrátka si však nechává otevřená. Opustit Divadlo na Vinohradech by měl někdy v květnu nebo červnu, nevylučuje však, že by se na prkna, co znamenají svět, zase vrátil. "Všechna rozhodnutí v životě samozřejmě záleží na momentálních pocitech a okolnostech a taky samozřejmě platí: Nikdy neříkej nikdy," uvedl v měsíčníku Divadla na Vinohradech.

Starosti oblíbenému herci přidává i jeho syn Martin Preiss (43). Ten se v prosinci 2014 pokusil spáchat sebevraždu a poté se léčil. Dokonce se objevily i informace, že s depresemi bojovala i Preissova manželka Jana (68).

Fotogalerie
11 fotografií