Kopecký, milovaný doktor Štrosmajer z Nemocnice na kraji města i představitel řady filmových padouchů, je po smrti už dvacet let. Na manžela ovšem stále vzpomíná Kopeckého čtvrtá manželka Jana, která otevřeně mluví o tom, jak se vyrovnávala s tím, že nebyla jedinou ženou jeho života.

„Pro mě bylo lepší vědět, že je venku a šťastný, než aby ležel doma v depresích a trpěl. Milda mi vysvětloval, že je šťastný – má domov, mne, malou Barboru a miluje nás! Říkal: Byl jsem vždycky do světa a na holky. To potřebuju pro své psychické zdraví a pro svou práci jako vzduch nebo slunce!“ tvrdí Kopecká.

Které dámy tedy Kopeckému učarovaly nejvíce? Oficiálně se oženil čtyřikrát, sám ale několikrát prohlásil, že pětkrát. Poprvé prý za sestřenici Evu Grimmovou, jež se pak nevrátila z koncentračního tábora. O tomto sňatku však archivy nevědí.

V roce 1945 si Miloš vzal Stellu Zázvorkovou. Měli dceru, která později spáchala sebevraždu. Začátkem padesátých let si bral řidičku tramvaje Kateřinu Soukupovou. Potom poznal Milenu Le Breux, manželku svého kolegy. V jejím bytě bydlel sedm let, byť jejich vztah trval pouze půl roku.

„Miloš si sem vodil slečny, mimo jiné i krásnou Věru Chytilovou. Jednou spolu soutěžili, kdo napíše lépe povídku na dané téma. Dělala jsem arbitra a po zásluze přisoudila vítězství Věře,“ nechala se slyšet po Kopeckého smrti paní Milena.

Třetí manželka Jana Lichtenbergová byla tanečnicí v baru Alhambra. Nejdéle, až do konce života – tedy přes třicet let – Kopecký vydržel až s půvabnou baletkou divadla ABC Janou Křečkovou, respektive Kopeckou. Ani poté se ale věrností nezatěžoval. Jeho poslední velkou láskou byla televizní hlasatelka Anna Wetlinská... O té Kopecká říká, že kromě herce měla zálusk i na jeho rodinný mlýn, který chtěla prodat a koupit si s Milošem vilu.

Miloš Kopecký zemřel 16. února 1996. Před smrtí mu lékaři odoperovali rakovinový nádor, příčinou jeho smrti však byl rozpad cév.

Fotogalerie
15 fotografií