Osobní přítel Václava Havla (†75), který byl za jeho vlády dvorním architektem na Pražském hradě, zemřel na onkologii Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze. Tam ležel od loňského listopadu, kdy se mu výrazně přitížilo.

Před tím se léčil ve španělském Madridu. V posledních měsících svého života ještě stihl udělat kus práce. Otevřel např. výstavu svých děl v Tančícím domě.  Se zpěvačkou Leonou Machálkovou má Šípek syna Artura (12).

„Leona velmi těžce Bořkovo onemocnění nesla a do poslední chvíle věřila, že se uzdraví,“ řekl Nedělnímu Blesku zdroj ze zpěvaččina okolí. „Paní Machálková si nevzala žádné únorové představení v muzikálu Mamma Mia!, kde účinkuje v roli Donny,“ prozradil PR manažer muzikálu Janis Sidovský. To by nasvědčovalo tomu, že byla připravena plně pečovat o umírajícího otce svého syna.

S tátou se už na konci ledna loučili i jeho další dva potomci – Dalibor (29) a Milan (31), které měl s nizozemskou tanečnicí Bambi Uden. „Bylo to jako by přiletěli dát tatínkovi poslední sbohem. Jeden přiletěl dokonce z Číny. Bylo to moc smutné,“ dodal zdroj.

Vše o boji Bořka Šípka s rakovinou čtěte ZDE>>

Fotogalerie
10 fotografií