„Hanička se cítila už od loňského jara hodně unavená, nebylo jí dobře! Sama se s tím několikrát svěřila... Říkala, že se vzdá práce a bude se věnovat sama sobě,“ svěřila Blesku hereččina kolegyně z vinohradského divadla.

„Když odešla z Ulice, měla v plánu požádat o uvolnění z angažmá na Vinohradech. Nakonec se ale domluvili, že bude hrát i v další sezoně. Ona ale ze zdravotních důvodů odmítla zkoušet nová představení. Chtěla si nechat jen ta stávající, a aby jich nebylo moc,“ dodala kolegyně.

„Paní Hana Maciuchová u nás bude hrát v představeních Ideální manžel a Loupežník i v další sezoně,“ oznámil tehdy po jednání s herečkou ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer(65).

Její zdravotní stav se podle Blesku zhoršil letos v lednu. Vyšetření odhalila, že herečka potřebuje péči specialistů na onkologická onemocnění. „Kvůli zdravotním důvodům musím přerušit divadelní sezonu,“ odpověděla Blesku Maciuchová na dotaz, zda je pravda, že má rakovinu. Blíže své onemocnění specifikovat nechtěla. Podle našich informací z Divadla na Vinohradech nastupuje paní Hana na první chemoterapii už příští týden.

Divadlo na Vinohradech a Divadlo Ungelt, ve kterých Maciuchová hraje, už začala rušit její představení na zbytek února a měsíc březen. V případě Ungeltu jde o drama Růžové brýle, v případě Vinohrad o představení Loupežník. Ideální manžel zůstává na programu. Spekuluje se, že v této komedii bude její role Lady Markbyové dočasně přeobsazena.

Fotogalerie
12 fotografií