Karel Šíp si před kamerou České televize ve své talkshow zřejmě míní oprášit jazykové znalosti. Slovenštinu a němčinu s hercem Jurajem Kukurou a maďarštinu se závodnicí v hodu oštěpem Barborou Špotákovou. Ta má totiž po otci kořeny v Maďarsku. Řeč sportovkyni naučila její babička. Nebo snad bude s kapitánkou české armády řeč o tom, jak přežít v extrémních podmínkách? I to si slavná olympionička už ozkoušela na několika armádních cvičeních. Naposledy cvičila, jak zahladit stopy, pokud padne do zajetí. „V případě zajetí je nutné hned zničit mobil i simkartu, aby se nikdo nedostal k údajům o rodině,“ prozradila po posledním náročném výcviku.

V dnešní Všechnopárty možná Barbora Špotáková vylíčí, jaký je to pocit stát se dvojnásobnou olympijskou vítězkou (2008 v Pekingu a 2012 v Londýně). Řeč by mohla být také o tom, zda měla radost z vyznamenání, které jí udělil bývalý prezident České republiky Václav Klaus. Co toto ocenění pro ni znamená a zda má medaile Za zásluhy v jejím bytě nějaké čestné místo. Karel Šíp se jistě poptá na její rodinný život; jak se dá skloubit vrcholový sport s péčí o rodinu, hlavně o synka Janka. Zajímavé bude též, jestli se pobaví o tom, že čtyřiatřicetiletá sportovkyně má hodnost kapitána. Snad se ale Karel Šíp nepustí do sportu a nebude si chtít v přímém přenosu vyzkoušet hod oštěpem. Nechte se překvapit.

Se slavným slovenským hercem Jurajem Kukurou určitě zažertují o svém věku a jejich jistě stále neutuchající slabosti pro mladé a krásné ženy.

Zřejmě se dozvíme, jaké byly časy v emigraci, do níž Kukura odešel za totality, konkrétně v polovině 80. let minulého století. Zpočátku tam účinkoval v mnichovském divadle Kammerspiele, později v Basileji, Bonnu a od roku 1985 v Schauspielhause v Hamburku, kde žije dodnes. V Německu patří k oblíbeným divadelním a televizním hercům. A jaké má Juraj Kukura plány do budoucna? Chystá se znovu objevit na prknech některého z českých divadel? Jako například ve hře Kukura s podtitulem „Doktorandská práce o stavu kultury“ (2011), kterou napsal Martin Čičvák hned pro dvě divadla – pro pražský Činoherní klub a bratislavské Divadlo Aréna, jehož je Kukura ředitelem.

A na závěr se objeví potomek jednoho z nejstarších českých šlechtických rodů František Kinský. Bude s ním Karel Šíp řešit táhlé restituční spory?