Komedie se bude opět zabývat obyčejnými lidskými příběhy a ani tentokráte nebude chybět milý humor v dialozích scénáristy Ladislava Pecháčka (75). Neodmyslitelné kreslené pasáže bude mít na starosti výtvarník Adolf Born (85) a písničkami film doplní Jaroslav Uhlíř (70).

S nejnovějším pokračováním se z Básníků stane tzv. hexalogie filmů, přitom hlavním hrdinou zůstává i po letech nadále lékař a básník Štěpán v podání Pavla Kříže (54). Ten se bude v rámci děje potýkat kromě obvyklých milostných eskapád také s výchovou třináctiletého syna, na nějž po smrti „Veverky zrzečky“ Aničky (hrála ji Michaela Badinková) zůstal sám.

„Dávám do role Štěpána co nejvíc ze sebe a pochopitelně s rolí stárnu,“ nechal se na tiskové konferenci k snímku slyšet Kříž a dodal: „Jsem s ní od svých 19 do 50 let a to je svým způsobem unikátní. Dokonce i Dušan Klein říkal, že to ve světové kinematografii nemá obdoby.“ Každé pokračování prý dokonce vznikalo s tím, že je poslední, ovšem velký zájem diváků nakonec vždy vedl k natočení dalšího dílu.

Není tedy divu, že natáčení, které probíhalo v lokacích Prahy, Kladna, Litoměřic a Mělníka v období 28 dnů, mělo přátelskou atmosféru. Před kamerou se při něm kromě představitele hlavní role setkali například i David Matásek (52) v roli Kendyho, Lukáš Vaculík (53) jako Karas i Eva Jeníčková (51) alias nezapomenutelná Vendulka Utěšitelka.

Nebudou ovšem chybět ani Josef Somr (81), Tereza Brodská (47), Pavel Zedníček (66), Václav Svoboda (52), Tomáš Töpfer(65), František Ringo Čech (72), Markéta Hrubešová (43) a další. Těšit se můžeme ale i na zcela nové tváře: například Jiřího Lábuse (66), Josefa Abrháma (76), Evu Holubovou (56), Nelu Boudovou (48) či Lindu Rybovou (40).

Video
Video se připravuje ...

Básníci se vracejí pošesté! Podívejte se na první ukázky! youtube.com

 

Fotogalerie
20 fotografií