Hostil zde každého, kdo něco znamená. Nejen české hvězdy, ale i světové producenty! Karlu Gottovi se tu tak líbilo, že si zde koupil pozemek hned vedle mě! Ale přece jen je to pro něj trochu z ruky, tak jej po čase zase prodal. Noví majitelé na něm postavili opičí farmu,“ vypráví Janeček, který si v exotickém sídle, obklopeném téměř dvouhektarovou zahradou, zřídil i kancelář. „Vyjednával jsem zde i o licenci na Fantoma,“ prozrazuje.

Dům postavený a zařízený ve španělském koloniálním stylu s velkým atriem má čtyři ložnice a příslušenství. Je součástí obřího projektu desítek podobných vil, které hlídá bezpečnostní služba. Nemá tam tak šanci proniknout nezvaný host. Kvůli velkému pozemku zaměstnává dva zahradníky na plný úvazek.

„Zahrada je moje chlouba a potěšení. Dokážu pojmenovat každou rostlinu, která zde je, a občas z toho zkouším i zahradníky, kteří nevycházejí z údivu,“ směje se Janeček. S personálem už se domluví v pohodě španělsky, jinak ovládá i němčinu, angličtinu i ruštinu.

Teď ale musí svou rajskou zahradu zase na čas opustit. „Představení Fantoma Opery už jedou v plném proudu, a přestože jsme před časem vyhlásili posledních padesát představení, teď je musíme pro velký úspěch přidávat,“ říká spokojený producent.

Hostil tu i Grosse

Janeček ve své karibské vile hostil už kdekoho, dovolenou s rodinou tu svého času trávil i tehdejší premiér Stanislav Gross (†45), producentův velký přítel. Týdenní pobyt v červenci 2001 v Karibiku zatajil (přiznal jen dovolenou na Jadranu) a měl z toho pak popotahovačky.

„Letenky a stravu jsme si hradili sami, ubytováni jsme byli v jeho domě,“ vysvětloval později Gross ve sněmovně běsnící opozici. Později, když politik také zbohatl, se stali dokonce sousedy, a to v Miami, kde má Janeček další svou zámořskou základnu. Byt Grossových je jen pár set metrů od toho jeho...

Fotogalerie
10 fotografií