Osmany žije v Česku velmi dlouho, ovšem za tu dobu u něj čeština absolutně nepokročila. To považuji za velkou smůlu, a z hlediska tohoto pořadu dokonce za velké neštěstí! Popelka totiž radí ženám i dívkám, jak se obléknout, a najednou je přijde hodnotit člověk, kterému prakticky nerozumím, co chce říct.

Jeho chyby, už jen z hlediska stavby věty a toku myšlenek, jsou tak veliké, že na televizní obrazovku podle mého prostě nepatří! Potřebuji slyšet radu samotnou, a ne být nervózní z toho, abych jí vůbec rozuměla.

Když na obrazovce začínal »Ital v kuchyni« Emanuele Ridi (41), bylo to roztomilé. Ale i on věděl, že pokud chce na obrazovce vydržet, musí češtinu ovládnout. Jsme totiž v České republice.

Podobné jazykové komoleniny, jaké i po letech v Česku předvádějí tváře typu Anife Vyskočilové (41), by se na obrazovkách objevovat neměly. Pokud se chci prezentovat v médiích, musím se bezvadně naučit jazyk země, kde chci působit – jako třeba v Itálii Alena Šeredová (37). Jinak budu navždy jen v kategorii »bizár« a ten brzy omrzí.

Fotogalerie
7 fotografií