Diváci přestali hrůzou dýchat, když při scéně, kdy jdou venkované na hřbitov, spadlo náhle z několika metrů na jeviště lidské tělo. „Vedení okamžitě ukončilo hru a volalo policii a záchranku,“ řekl Blesku očitý svědek. Proč chtěl muž tak drasticky ukončit život, nikdo neví.

Mluvčí divadla Vítězslav Charvát o události nemůže hovořit. „Případ vyšetřuje policie, nebudeme se vyjadřovat,“ řekl. Podle posledních informací Blesku je sebevrah těžce zraněný a lékaři bojují v nemocnici o jeho život.. 

Akorát jsem měl jít na scénu, když skočil. Ten člověk se ale nezabil, ležel tam a bolestí hrozně sténal. Bylo to hrozný. Okamžitě se u něj seběhli lidi, aby mu pomohli. Po tomto strašném zážitku nebylo možné představení dohrát,“ řekl Blesk.cz Igor Bareš, který v představení hraje hlavní roli.

Podle informací Blesku technikovi hrozí žaloba za obecné ohrožení. Hercům přítomným na jevišti, totiž skočil přímo za zády. Mohl tak někoho zabít.

Vyjádření vedení divadla

Národní divadlo Brno vyslovuje hlubokou lítost nad páteční tragickou událostí, která předčasně ukončila představení Je třeba zabít Sekala v Mahenově divadle. Vyjadřuje soustrast všem blízkým zaměstnance našeho divadla, kterého se tragédie týká, a omlouvá se těm, kteří se stali bezprostředními svědky této události, za způsobenou újmu.
Podle prvních informací nedošlo ze strany divadla k porušení ani zanedbání žádných předpisů. Diváci si mohou vstupenky za nedokončené páteční představeni vyměnit za jakékoliv jiné činoherní představení s 50 % slevou v Zákaznickém centru NdB, Dvořákova 11, do konce února 2016.
Fotogalerie
5 fotografií