Byl zvyklý chrlit historky se slovní kadencí kulometu, ale s tím je zatím konec. Zlepší se to? Tak to je otázka, na kterou si ani sám moderátor zatím neumí odpovědět...

„Přemýšlel jsem, že možná už nikdy nebudu moci pořádně mluvit. Nejde mi to tak, jak jsem myslel, že to půjde. Lepší se to, ale na to, že se tím mám živit… Nevím, jestli to bude lepší...,“ svěřil se před kamerou své dávné kamarádce Bubílkové oblíbený vypravěč, jehož národ svého času pasoval na novodobého Vladimíra Menšíka.

Optimismus jej ale neopouští, i tak udělal mnohem větší pokroky, než v jaké lékaři doufali. „Mysleli, že budu rád, když budu hýbat konci prstů, ale podařilo se mi kompletně zrehabilitovat,“ raduje se Petr, kterého přešla i bolest v rukou a pohybuje se naprosto normálně. Proto doufá, že se nakonec podaří zlepšit i koordinaci mozku a mluvidel, aby se mohl postavit před publikum.

„Zatím to nejde. Nemůžu říci, co bych chtěl, a to mi vadí. Zkoušeli jsme to, ale vydržím tak deset minut, maximálně patnáct,“ krčí rameny. „Navíc se všechno musím učit, což jsem nikdy předtím nemusel. Ani slovo. Nejhorší ale je, že v mozku to přitom všechno mám, nic jsem nezapomněl,“ dodává Novotný, o nějž se stará jeho početná rodina.

Video
Video se připravuje ...

Bavič Petr Novotný po mrtvici: Před lidmi vydržím stát jen 10 minut! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
4 fotografie