Ivana dostala vskutku opulentní dar ke kulatinám, jež oslavila před deseti dny. Veškeré úřední úkony proběhly v pátek odpoledne! Zpěvák je ve výpisu katastrálního úřadu o průběhu řízení vedený jako převodce a jeho manželka jako nabyvatel.

Na Ivanu Karel přepisuje historickou vilu, pozemek, na které stojí, zahradu okolo domu a také nádvoří s velkou garáží. Gottová by měla vše získat díky darovací smlouvě, kterou zpěvák se svými právníky sepsal v polovině prosince loňského roku.

Řízení začalo po zaplacení tisícikorunového kolku a po ověření, že Karel Gottnení v insolvenčním řízení. Tedy že není v úpadku a nemá dluhy! Není. I to lze vyčíst z informací o průběhu řízení, jehož finalizace zabere ještě pár týdnů.

Mistr má zcela pochopitelně strach o svůj život, a proto se rozhodl raději majetkové věci ve své rodině vyřešit a neztrácet čas. Zda o celé situaci vědí jeho starší dcery Dominika (42) a Lucie (27), není jasné. Jako účastnice řízení vedeny nejsou. Pokud řízení na katastrálním úřadu proběhne bez problémů, stane se Gottova manželka majitelkou pozemků v hodnotě desítek milionů korun (jsou totiž v památkově chráněném území) a historické vily, která má podle aktuálních odhadů hodnotu přes 50 milionů korun.

Bertramka

Gottovi řekl v polovině 70. let o krásné vile na Bertramce jeho kamarád. Karel si domek s úžasným výhledem na Prahu ihned zamiloval. Nechtěl už totiž dál bydlet ve dvougeneračním bungalovu ve Strašnicích, který navrhl architekt Jiří Siegel (†85). „Tehdy jsem složil zálohu, a jakmile jsem Strašnice prodal, tak jsem vše doplatil! Neřeknu vám, kolik mě Bertramka stála. Ale půjčovat jsem si na ni nemusel,“ svěřil Gott před časem Blesku.

Gott bydlí jen pár desítek metrů nad vilou Bertramka, kam jezdíval na návštěvy k manželům Duškovým geniální skladatel W. A. Mozart (†35). I proto to tam Mistr tolik miluje. „Amadeus věděl, kam se rád vrací. Výhled na Prahu je tady krásný, jen ten Pražský hrad mi zakrývá petřínský kopec,“ stěžuje si vždy s úsměvem.

KAREL GOTT - ZLATÝ SLAVÍK

Fotogalerie
9 fotografií