Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tajemství milostného života Lídy Baarové: Těchto 10 mužů pobláznila!

/
  • Osudoví muži Lídy Baarové! Krásné herečce nepodlehl jen Joseph Goebbels.
    21. ledna 2016 ● 20:00

    Omotala si kolem prstu nejen Josepha Goebbelse (†47), ale snad všechny herce, se kterými točila. Všechny její vztahy ale končily špatně. Byla snad Lída Baarová (†86) prokletá kvůli své nadpozemské kráse?

  • 1.

    Vlasta Burian (†70): Zamilovaný Lelíček

    Jako 17letá si poprvé zahrála u krále českých komiků v divadle. Burianovi se tak líbila, že ji protlačil i do svého filmu Lelíček ve službách Sherlocka Holmese. A během natáčení se do ní bláznivě zamiloval. „Viděla jsem, že se mu, mírně řečeno, líbím,“ prozradila Baarová. Burianova manželka Františka řečená Nina si dokonce stěžovala hereččiným rodičům.

    Vlasta Burian.
    Autor: David Malík

  • 2.

    Karel Lamač (†65): Připravil ji o věneček

    „Byla jsem tehdy ještě dívka, sotva osmnáct, a on to s takovými mláďaty uměl – ale hezky! Pozval mě na večeři k sobě na Smíchov, měl velký krásný byt, a tam k tomu došlo, ani nevím jak...,“ zavzpomínala na ztrátu panenství se ženatým režisérem.

    Karel Lamač.
    Autor: David Malík

  • 3.

    Hugo Haas (†67): Osobní gynekolog

    Vyhlášený milovník žen a bonviván se o Lídu mocně ucházel, ale jejich vztahu nepřála hereččina matka. Přestože svou dceru hlídala jako ostříž, k nějakým intimnostem mezi nimi zřejmě došlo. Hugo totiž Lídu podle výpovědí jejího gynekologa vždy doprovázel k němu na vyšetření.

    Hugo Haas.
    Autor: David Malík

  • 4.

    Gustav Fröhlich (†85): Tragický potrat

    Do německého herce byla zamilovaná už dlouho. Lída chodila na všechny jeho filmy, a když se s ním v Německu setkala, okamžitě přeskočila jiskra. Se ženatým Fröhlichem dokonce otěhotněla, ale protože šlo o mimoděložní těhotenství, musela na potrat. Od té doby nemohla mít děti.

    Gustav Fröhlich.
    Autor: David Malík

  • 5.

    Adolf Hitler (†56): Velmi nebezpečná známost

    Při natáčení prvního německého filmu se Baarová setkala s Hitlerem. Vůdce se do ní očividně zakoukal, dokonce jí i telefonoval. Připomínala mu prý ženu, o kterou tragicky přišel. „Mohlo to dopadnout hůř a místo Goebbelse to mohl být Hitler,“ svěřila se v dokumentu Zkáza s krásou.

    Adolf Hitler.
    Autor: David Malík

  • 6.

    Joseph Goebbels (†47): Kulhavý ďábel

    V krizi s Fröhlichem podlehla německému ministrovi propagandy přezdívanému Kulhavý ďábel. On se do ní příšerně zamiloval. O tom svědčily i zveřejněné odposlechy. Říkal jí, že objevil ostrov v Tichomoří a zařídí, aby tam žili jako Adam a Eva. Vztah ale překazila jeho manželka, když si stěžovala u Hitlera.

    Joseph Goebbels.
    Autor: David Malík

  • 7.

    Oldřich Nový (†83): Šílená láska

    Při natáčení filmu Dívka v modrém se do ní prý zbláznil nejen režisér Otakar Vávra (†100), ale hlavně Nový. „Baarová se mu tak líbila, že málem zešílel,“ prozradil o milostném vzplanutí svého kolegy Svatopluk Beneš (†89). Jelikož to mezi nimi jiskřilo i před kamerou, Vávra prý Baarové říkal, aby s ním odložila sex, aby herec neztratil chtivý výraz.

    Oldřich Nový.
    Autor: David Malík

  • 8.

    Miloš Havel (†68): Neopětovaný cit

    „Já bych si tak chtěla vzít Havla. Opravdu. Poněvadž já jsem ho měla strašně ráda... Ze všech mužských, které jsem v Praze poznala, mi byl ten nejmilejší,“ cituje Baarovou filmový architekt Jan Zázvorka (†77) v knize Krystyny Wanatowiczové Miloš Havel – Český filmový magnát. Zájem o strýce exprezidenta Václava Havla (†75) měla také Adina Mandlová (†81), jenže kvůli jeho homosexuální orientaci nepochodila ani jedna.

    Miloš Havel
    Autor: Karel Ludwig / © Archiv B&M Chochola

  • 9.

    Jan Kopecký (†55): Manžel z vděčnosti

    Potomek slavného loutkářského rodu jí jako jediný pomohl v nejtěžších dobách ve vězení. Když Lídu požádal o ruku, nechtěla ho. Ale na radu otce nakonec souhlasila, protože jméno Kopecká bylo pro ni vysvobození. Po emigraci do Rakouska se s ním ale rozvedla.

    Jan Kopecký.
    Autor: David Malík

  • 10.

    Kurt Lundwall (†80): Poslední vzplanutí

    Vážený rakouský gynekolog ji zachránil, když k němu při své emigraci v Rakousku přišla ve zbědovaném stavu a on ji začal léčit. „Bylo mi čtyřiatřicet, ale zažila jsem ještě jednou, snad naposled v životě, lásku na první pohled,“ prozradila v knize Útěky.

    Kurt Lundwall
    Autor: David Malík

    Fotogalerie
    12 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 19

20tina12: Za co byste ji chtěli vinit, jste ubohý ať odpočívá v pokoji🌹🌹

(09. 06. 2019 17:34)

PALERMITANO: lida baarova byla velka kurvicka ,ale to snad kazda herecka nebo spevacka

(18. 12. 2016 18:28)

karel438: Po válce dopadla ještě dobře. Hůře dopadly ženy ve Francii co se pelešily s NACISTY\to nebyli takoví zločinci jako kolem Baarové\. Nejvíce trpěli jejich dětí,kteří za nic nemohli.

(09. 04. 2016 21:35)

mazd: S Oldřichem Novým jste teda přestřelili.

(11. 03. 2016 16:29)

tercula: Film o Lídě Barové je super,myslím si že se nemělo jednat o přesnou autobiografii jejího života tak pokud tam je nějaká historická nepřesnost tak to zas tak nevadí a taky kdo dnes dokáže říct jak to vše bylo doopravdy sama Barová své paměti přepsala.Byla herečka a pracovat potřebovala to znamenalo točit za Němce především v době kdy začalo bít bohužel velice dominantní. taky jedna poznámka pro tady hlupáky kteří tady píší ty nesmyslné a urážlivé komentáře - na začátku války nikdo nevěděl v co se to zvrhne, co za hrůzy se bude dít a kritizovat někoho za to že zamiloval není taky příliš moudré . Taky bych vám doporučovala s kouknout pár filmu s ní a pak hodnoťte zda je krásná nebo ne.

(24. 02. 2016 14:11)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy