Není jen zpěvákem, ale také kouzelníkem Žito, boxerem, závodníkem rallye a v poslední době rovněž bojovníkem proti islámským extremistům. Jsou však i věci, které o Danielu Landovi určitě nevíte. „Jsem členem německého svazu hypnózy,“ svěřil se v rozhovoru pro Magazín MF Dnes. „Byl jsem téměř dva roky v aktivní záloze 601. skupiny speciálních sil v Prostějově. To abych uměl a mohl bránit svou zem,“ dodal.

Navíc také všechny ubezpečil, že ví o tom, že zřejmě na veřejnost nepůsobí úplně standardním dojmem. Na dotaz, jestli je normální, odpověděl jasně, že není, ale je mu blaze.

Mimo to, že se zpěvák v poslední době vydal na misi do Afghánistánu, kterou, jak přiznal, platil zejména z vlastních peněz, uvedl, že si nežije špatně. „Nejsem chudý, nějaké peníze jsem si vydělal zpěvem. Peníze nejsou primární. Nikdy. Ono je to tak: když budu chtít napsat dobrou písničku, abych vydělal peníze, nepovede se. Když budu chtít napsat krásnou písničku, která potěší hlavně mě, je pravděpodobnější, že potěší i ostatní. Možná jsem vydělal dost peněz, protože jsem na ně nemyslel,“ uvedl Landa.

Dost se také rozmluvil o problematice bezpečnosti naší země. „Jsem občan připravený pomáhat v krizových situacích své zemi,“ svěřil se rázně. Také však přiznal, že v mládí navštívil psychologa. „Ta psycholožka mi řekla, že jsem jako masový vrah, protože nemám žádné emoce. To řekla patnáctiletýmu umělci. Blbka,“ dodal.

Fotogalerie
9 fotografií