V předvánočním čase, kdy většina lidí pobíhala po nákupních centrech a zuřivě skupovala poslední dostupné dárky, prožíval Jaroslav Dušek absolutní klid. Na týden se nechal zavřít do temné chatky, kde duševně rozjímal.

"Byly to blažené pocity. Rozhodně jsem se nenudil a ani jsem nestihl všechno, co jsem zamýšlel, protože jsem měl s sebou hudební nástroje a představoval jsem si, že na ně budu cvičit," prozradil herec v rozhovoru pro týdeník Televize.

Dobrovolně se vzdal také jídla. "Pět dní jsem nejedl nic, protože jsem neměl hlad, a poslední dvě noci jedno jablíčko, aby se mi líp usnulo," svěřil se Dušek, který se naposledy do tmy nechal zavřít na Velikonoce.

Tehdy jedl alespoň máčené oříšky, mandle, ovoce a saláty. Terapii podstoupila i jeho manželka, která před Vánoci žila týden ve tmě rok před Duškem. Měla pro něj tedy prý pochopení.

Kromě jídla a dalších věcí neměl Dušek ve své chatce ani zrcadlo a jak se zdá, ani mu to nevadí. Na promítání filmu Kamenné mosty, jehož je spoluscenáristou, dorazil zarostlý a v plandavých kalhotách a vytahané bundě. Na první pohled byl k nepoznání.

Fotogalerie
14 fotografií