V roce 1973 proběhl televizní pěvecký debut Jany Kratochvílové a od té doby působila v mnoha hudebních uskupeních a také vystupovala v divadle. Svým nezvyklým a výstředním projevem však ležela v žaludku komunistům a ti ji nechali "smazat z povrchu zemského", když po jejím vycestování na hudební festival do Irska oznámili, že emigrovala. Zpátky domů už se tedy vrátit nemohla a začala tvořit v zahraničí. Díky tomu se stala známou i ve světě.

Po revoluci začala spolupracovat s českými tvůrci, například s Janem Hrubešem a skupinou Armadeica, a také se zúčastnila několika televizních soutěží. Například Hádej, kdo jsem nebo Je libo VIP, kde šokovala diváky, když skočila z ničeho nic do Vltavy, protože chtěla splynout s vodou, nebo svým kuchařským umem.

Video
Video se připravuje ...

Šílený rozhovor s Janou Kratochvílovou Jan Jedlička, Kristýna Léblová

Nepřehlédnutelnou a nedílnou součástí Janina života je také její šatník, který nepochopí ani ten nejtolerantnější módní znalec. Například v rozhovoru pro Blesk měla na hlavě celou dobu černou síťovku. Navíc její odpovědi na otázky byly úplně z mimo. Zkrátka, jako by přiletěla z vesmíru. To ale nemění nic na tom, že přejeme všechno nejgalaktičtější!

Fotogalerie
17 fotografií