V období Vánoc by rodina měla být pospolu. To se honilo hlavou i herečce Janě Andresíkové, jejíž dcera se k vlastní matce chová, jako by s ní neměla nic společného. „Pořád se ke mně chovají jako cizí lidé a já nevím proč. Je to strašně ubíjející. Bolí to. Nejhorší je ta samota. Na tu jsem nikdy nebyla zvyklá,“ svěřila se herečka Aha! pro ženy.

Také kvůli tomu se Andresíková rozhodla, že se přestěhuje z okolí Mělníka zpět do Prahy. To ale není zas tak jednoduché. „Potřebuju, aby se s prodejem domu hned koupil byt. A to se nedaří,“ vysvětlila. Přitom se mimo Prahu odstěhovala kvůli prosbám vlastní dcery, kterou vychovávala sama.

„Bylo to velmi těžké... Musela jsem uživit sebe i dceru. Šla jsem z role do role, pracovala jsem v rozhlase, učila na škole,“ jmenovala herečka vše, co musela v té době zvládnout.

V těch nejkritičtějších chvílích v životě herečka chtěla zabít sebe i svou dceru. „Všechno jsem připravila. Bydlela jsem tenkrát v takovém sklípku, kde byla tři okna. Ta jsem utěsnila. Michalku jsem vypulírovala, načesala, dala mašli. Pak sebe. Pustila jsem plyn a šla si lehnout. Jenže pak zazvonil zvonek. Zavolala mi kamarádka a okamžitě poznala, co se stalo. Ona mě vrátila zpátky do života,“ uvedla herečka v pořadu ČT Třináctá komnata.

Ani na muže neměla štěstí. Její druh ji psychicky týral a sledoval každý její pohyb. Ona kvůli tomu vyhledala odbornou pomoc. Nakonec ji ale čekal další šok. Muž, se kterým dlouho skoro nekomunikovala, se jí jednou zeptal, jestli nechce uvařit kávu, šel do vedlejší místnosti a tam se zastřelil. 

Fotogalerie
6 fotografií