„Proč jste zrušili Kájův pořad? Co se stalo? Bez něj už to není ono,“ stěžuje si na stránkách veřejnoprávního rozhlasu posluchačka Monika. „Tak nádherný program a vy ho dáte k ledu, to snad není možné,“ doplnila ji posluchačka Eva.

„Pořad jsme vysílali do prosince s tím, že od července, odkdy už pan Gott se svým týmem nenatáčeli nové díly, běžely reprízy. Pokud posluchačům pořad Zpátky si dám tenhle film schází, můžou si ho pustit z archivu na internetu,“ napsal na svých stránkách Český rozhlas.

„To se nedá nic dělat, jsem rád, že jsem mohl s ČRo Dvojkou spolupracovat, a zcela jistě to nebyla spolupráce poslední,“ prohlásil k ukončení vysílání své hudební diskotéky Gott, který v současné době bojuje s rakovinou mízních uzlin.

Gottovi fanoušci o zpěváka v čase, kdy běžel jeho pořad, ale tak úplně nepřijdou. Dvojka Českého rozhlasu totiž v sobotu dopoledne místo programu Zpátky si dám tenhle film nově nasadila hudební pořad Klec plná Slavíků.

Moderátor a dýdžej Martin Hrdinka (49) v něm každý týden probere jeden ročník ankety hudební popularity, která má za sebou už 50. ročník. „Myslím, že Martin Hrdinka je skvělou volbou! A jelikož jde o pořad o Slavících, tak vlastně v daném čase v éteru zůstávám,“ okomentoval to čtyřicetinásobný Zlatý slavík Gott.

Úvodní díl pořadu Klec plná Slavíků byl věnovaný prvnímu ročníku ankety – letopočtu 1962. Do ankety tehdy hlasovalo 797 čtenářů! A jaké byly ty největší pecky roku? Mezi deseti nejúspěšnějšími písničkami měla třeba autorská dvojice Suchý-Šlitr hned tři kousky, včetně vítězné Lásky nebeské, kterou napsali pro Waldemara Matušku a Evu Pilarovou. A pozor: Karel Gott získal v prvním ročníku ankety pouhé 3 hlasy!

Fotogalerie
9 fotografií