Mrtvého Trnku našla na jeho chalupě ve Stříbrné Skalici expřítelkyně Jana, když ho šla pozvat ke štědrovečernímu stolu. „Do patra měl poškozené schody, proto lezl po štaflích,“ řekl Blesku zpěvákův soused. Dvojitý žebřík byl ale z nepochopitelných důvodů postavený obráceně, tedy vrchem dolů. „Přítelkyně mu nesčetněkrát říkala, že si to má obrátit. On ale ne,“ pokračuje kamarád.

Dlouhou dobu se Trnkovi dařilo dostávat i po obrácených štaflích nahoru i dolů. „Jenže na Štědrý den, když lezl nahoru, se mu ty štafle otevřely, on do nich propadl, zaklínil si do nich hlavu a udusil se v nich!“ líčí se slzami v očích soused.

Neobvyklá smrt otřásla i Josefem Zímou. „Volal mi to náš kamarád. Strašné. Víte ale, Ivan měl problémy s alkoholem dlouhá léta. A teď na to dojel. Kdyby byl střízlivý, nestalo by se to. Ach jo...“ podotkl Zíma, který ještě dodal, že se jeho kolega udusil zvratky.

„Byl to opilec, a kdyby ten den nepil, určitě by se mu to nestalo,“ řekla Blesku Trnkova pěvecká partnerka z Hradní stráže Ivana Brožová (53). „Tu strašnou zprávu mi volala Jana, která bydlela hned vedle Ivana. Už spolu s Trnkou nežili, přesto ho šla pozvat na štědrovečerní večeři. Bylo zamčeno, Ivan neotvíral. Koukala do oken, tam nikdo. Poprosila tedy zeťáka, ať vyleze po žebříku a nakoukne do patra, tam také nikdo, tak zavolala policii,“ dodala zpěvačka.

„Mohu potvrdit nález těla muže. Příčiny a okolnosti jeho úmrtí jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedla kolínská policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Fotogalerie
7 fotografií