Před pěti lety Drha zpozoroval, že se mu v horní části čelisti udělaly jakési afty. Bylo to velmi nepříjemné, a tak si jednou postěžoval kamarádce. „Ta se na to chtěla okamžitě podívat! Bylo mi to velmi nepříjemné, nakonec jsem tu pusu ale otevřel,“ vzpomíná Drha.

Kamarádka se prý přímo zděsila. „To nejsou žádné afty, musíš okamžitě do nemocnice,“ řekla režisérovi a tím mu vlastně zachránila život.

Ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze režisérovi objevili rakovinu. Po okamžité operaci se ale Drhovi přitížilo, a tak mu Filip Rajmont alias Otík z nováckého seriálu Ulice zařídil léčbu v Motole.

Tam režisér nad rakovinou definitivně zvítězil a domů se vrátil s nasazovacím horním patrem. O půlku obličeje přišel. Dnes je zdravý, ale nemůže jíst běžným způsobem. A tak mu třikrát denně dávají sestry umělou výživu přímo do žaludku. Kromě nich se o Drhu stále stará Filip Rajmont. Nakupuje, uklízí, a hlavně vyřizuje veškeré úřady.

„Díky němu žiju. Filip se stará úplně o všechno,“ pochvaluje si režisér. Aby měl herec ve všem volné ruce, uzavřel s Drhou registrované partnerství. Navíc režisér by rád, aby člověk, bez něhož by nedokázal žít, mohl po něm také dědit.

Fotogalerie
6 fotografií