V poslední době Jitka žila nejvíc právě účastí v taneční soutěži, kde byla od začátku považována za velkou favoritku. Společně s tanečním partnerem Markem Dědíkem (32), se kterým se prý při trénincích velmi sblížili a spřátelili, se ostatně probojovali až do finále a vytancovali si celkové druhé místo.

Herečka přitom ale původně váhala, zda nabídku do StarDance vůbec přijmout. „Poprosila jsem o tři dny na rozmyšlenou, než nabídku stoprocentně potvrdím, abych se ujistila, že do toho opravdu chci jít se vším, co tento projekt nese,“ osvětlila v rozhovoru pro deník Aha! Schneiderová, které pořad zabral za posledních pět měsíců moře času.

„Musela jsem se naučit plánovat,“ přiznala a dodala, že na organizaci času používá tabulky, ve kterých má zaneseny všechny své povinnosti, rozvrh dcery Sofie (9) a částečně i časové možnosti exmanžela Davida Švehlíka (43). Ten se jí totiž s výchovou společné ratolesti snaží co nejvíce pomáhat. „Oba máme stejný pohled na výchovu a stejnou vizi, jak bychom ji chtěli v životě směrovat. A Sofinka je ten nejlepší příklad, mám to stoprocentně potvrzené. Jak se my dva chováme nebo co říkáme, tak to naprosto kopíruje, čte, ukládá do sebe,“ svěřila se herečka.

Na otázku, zda se bývalí partneři domluví snadno i na tom, kdo s dcerou stráví vánoční svátky, Schneiderová odvětila: „Sofie se pravidelně schází s celou rodinou Švehlíků nejenom o Vánocích. I já jsem s nimi v kontaktu, a když čas dovolí, vidíme se.“ Právě letos neměla ale hvězda taneční soutěže času zrovna na rozdávání, a tak, ačkoliv prý Jitka Vánoce miluje, tentokráte přípravy trochu zanedbávala. „Maminka pošle ze Znojma cukroví, kapra dostaneme od táty, já udělám salát a je to!“ vysvětlila Aha, jak vše zorganizovala.

Jitka navíc v rozhovoru odtajnila i něco málo ze svého milostného života, který si jinak hlídá jako ostříž. Přiznala, že je v současnosti zadaná. „A jsem spokojená. Víc bych to neřešila,“ řekla stroze herečka, která byla nedávno vyfocena s jistým holohlavým mužem jménem Lukáš, o němž tvrdila, že je pouze kamarád. Zřejmě mezi nimi ale bude přece jen něco víc a herečka, která se dříve objevovala po boku podnikatele Davida Císaře, je zamilovaná.

Možná se Schneiderová dokonce časem inspiruje od bývalého muže, který se letos podruhé oženil. Na dotaz, zda by se ještě někdy chtěla vdát, odpověděla nejistě: „Nevím. Ale neříkám, že ne. Vždyť vdávat se můžu třeba v šedesáti, ne?“

 

Fotogalerie
20 fotografií