„Nikdo mě nepozná, jsem ošklivý tak, že děsím okolí. Radši nikam nechodím. Když mluvím, nikdo mi nerozumí, ale žiju!“ řekl Blesku Drha, který režíroval filmy jako Anglické jahody, Citlivá místa, Početí mého mladšího bratra nebo seriál Velmi křehké vztahy.

33 ozařování

Když mu ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze objevili rakovinu dutiny ústní, šel okamžitě na operační sál. Po náročném zákroku si tam chvilku poležel a poté si ho vzala na starost Fakultní nemocnice v Motole. Tam Drha podstoupil tři chemoterapie a 33 ozařování. „Rakovinu jsem definitivně porazil,“ svěřuje Drha.

Výživa do žaludku

Režisér je zdravý. Má ale nasazovací horní patro, nemůže polykat, protože nemá sliny, a tak výživu dostává přímo do žaludku. Třikrát denně ho takto přichází nakrmit zdravotní sestra. Výživu mu dovážejí v krabicích vždy na tři měsíce a Drhu přijde na 18 tisíc korun. „Tuhle mi bylo v noci dost špatně, záchranku jsem si ale nemohl zavolat. Co by si asi mysleli, kdybych na ně promluvil?“ míní Drha, kterému je opravdu rozumět jen s obtížemi.

Rok po operaci vášnivý kuřák Drha neměl cigaretu v ústech. Teď už ale dál provozuje svoji vášeň. „A proč bych nemohl kouřit? Vždyť je to jediný, co mám!“ Občas si režisér dopřeje k mentolkám i malého panáčka. „Do hospody ale na pivo nemůžu. Ze sklenice bych se nenapil. Doma z miniaturních panáčků ale ano,“ svěřuje.

Fotogalerie
5 fotografií