Pozůstalí se začali scházet několik minut před 11 hodinou před Stavovským divadlem v Praze, kde se pohřeb Ivana Rajmonta konal. Jeho starší syn Matouš vypadal hodně zdrceně. Do divadla kráčel po boku své matky Ivy Hüttnerové a v ruce nesl pro tátu velkou kytici růží se stužkou od Ivy.

Před divadlem smuteční hosty vítal Rajmontův mladší syn Filip, který se dal do řeči s Václavem Postráneckým. Rozloučit se přišel také Miroslav Donutil, který s Rajmontem odehrál více než 500 repríz veleúspěšné hry Sluha dvou pánů. Přišel také Ondřej Pavelka, Jaroslav Satoránský či Tomáš Töpfer.

Video
Video se připravuje ...

Donutil, Janžurová, Potměšil: České hvězdy pohřbily režiséra Rajmonta Hanka Höschlová,Petr Soukup

Velký smutek ve tváři a slzy v očích měla také Iva Janžurová, kterou smrt Ivana Rajmonta velmi zasáhla. „Netušila jsem, že je to tak vážné,“ plakala minulé úterý, když se o jeho smrti dozvěděla. Díky Rajmontovi se Janžurová po revoluci stala členkou Národního divadla, když byl zvolen šéfem činohry.

Režisérova smrt zasáhla také herce Jaromíra Hanzlíka, Davida Prachaře či Igora Bareše, který přišel Rajmontovu památku uctít v džínách. Pohřbu se zúčastnila také Jana Boušková. Ti všichni seděli v hledišti a postupně se střídali u rakve, kde drželi za Ivana Rajmonta čestnou stráž. Jako první se k rakvi postavila Iva Janžurová, později ji vystřídal Mirek Donutil.

Rakev s ostatky Ivana Rajmonta byla na jevišti divadla obklopena hromadou smutečních věnců. Režisérovi zpíval herec Jan Schmitzer. Po obřadu muži vynesli rakev z divadla ven a za nimi šel průvod herců a pozůstalých.

Jakmile uložili rakev s květinami do pohřebního vozu, smuteční hosté se postavili ke dveřím a Rajmontovi na jeho poslední cestě životem tleskali. Mnoho z nich neudrželo slzy a dojetím plakalo.

Fotogalerie
38 fotografií