Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Josef Abrhám slaví 76! Jak sbalil Šafránkovou, jak jí pomáhá bojovat s rakovinou a co manželská krize?

/
  • Josef Abrhám slaví narozeniny!
    14. prosince 2015 ● 18:31

    Herec Josef Abrhám dnes slaví šestasedmdesáté narozeniny. Šarmantní herec za ty roky stihl hrát v těch nejlepších českých filmech, seznámil se se svojí životní láskou Libuškou Šafránkovou a také zplodil syna Josefa. A co dál?

  • 1.

    Osudová láska

    Herec Josef Abrhám díky své profesi potkal nejenom mnoho zajímavých kolegů z branže. Díky Činohernímu klubu se seznámil se svou osudovou láskou Libuškou Šafránkovou, se kterou vytvořili jeden z nejstabilnějších párů českého šoubyznysu a stále jim to perfektně klape.

    Svatební cesta do Jiljí (1983)
    Autor: herminapress.cz, archiv Blesku a reprofoto ČT/Neobyčejné životy

     

  • 2.

    Děti

    Herecký pár má jediného syna Josefa juniora. Díky němu jsou však Abrhám s Šafránkovou dvojnásobnými prarodiči kluků Josífka a Toníčka.

    Josef Abrhám junior
    Autor: Blesk - herminapress.cz, Martin Přibyl

    S vnuky Josífkem (vlevo) a Toníkem na kolech (2013)
    Autor: herminapress.cz, archiv Blesku a reprofoto ČT/Neobyčejné životy

     

  • 3.

    Divadelní začátky

    Herec Josef Abrhám svou kariéru započal v Divadle na Vinohradech a pokračoval v Národním divadle. Odtud však odešel a zamířil právě do Činoherního klubu, kde se stal kolegou velmi významných herců. „Moje první angažmá bylo v Divadle na Vinohradech, pak jsem šel do Národního, kde jsem hrál dokonce s Jaroslavem Marvanem,“ začal Abrhám. „Pak jsem dostal nabídku do Činoherního klubu. Tam se potkaly různé osobnosti a spolupracovaly spolu,“ uvedl slavný herec.

    Josef Abrhám
    Autor: Profimedia

    Primář Blažej
    Autor: archiv České televize

     

  • 4.

    Natáčení se synem

    „Oba jsme nesmírně pyšní na sérii dokumentů, které náš syn Josef natočil pro ČT Art,“ nešetřil i za svoji manželku slovy chvály herec na adresu svého syna. I jeho syn Josef promluvil o svých vzpomínkách na Činoherní klub a natáčení. „Už ve třech letech jsem tu na jevišti recitoval na mikulášské besídce básničky. Hlediště bylo plné herců a lidí z divadla. Když jsem s nimi teď točil, byli pro mě jako rodina,“ řekl Josef.

    Josef Abrhám se synem v Činoherním klubu
    Autor: Blesk - Petr Novotný

     

  • 5.

    Péče o manželku

    Herečce Libušce Šafránkové byla před časem diagnostikována rakovina. Naštěstí se ale léčba vydařila a také díky péči svého manžela se herečka začala zotavovat. Od svého milujícího manžela má totiž luxusní servis. „Oba se velmi milují. Pan Abrhám ale není zřejmě velký kuchař, takže sem často jezdí pro obědy,“ dozvěděl se Blesk od štamgastů v restauraci, která je vzdálená jen pár desítek metrů od domu, kde Šafránková žije. „Po telefonu jí pak vždycky předčítá menu a nechává ji vybrat. Je to roztomilé,“ komentoval to před časem jeden z hostů.

    Josef Abrhám s manželkou Libuší Šafránkovou
    Autor: Machan, Pátek, Hykl, Kundrát

  • 6.

    Manželská krize

    Manželská krize, tak to je termín, který se dokonalého páru nikdy netýkal. „Je to asi v tom, že jsme měli podobné předky a štěstí. Naši předci totiž měli dost síly bojovat se všemi komplikacemi, problémy. Moji rodiče přežili obě světové války a i po tom všem spolu vydrželi,“ řekl Abrhám před časem k jejich neobvykle dlouhému soužití při rozhovoru pro magazín Plus. „Životním zkouškám se nevyhnete, je ale jen na vás, jak v nich obstojíte a jak se rozhodnete.“

    Josef Abrhám a Libuše Šafránková tvoří pár už více než 30 let.
    Autor: Roman Souček

  • 7.

    Synovy vzpomínky

    Jako herecká rodina trávili společně mnoho času právě v divadle a na to má syn Josefa Abrháma specifické vzpomínky. Scházívala se tam elitní herecká společnost – Jiří Kodet, Petr Čepek, Jiří Menzel a spol. „A vždycky tam tak nakouřili, že si z nich pamatuji pouze nohy. Měli hlavy v oblacích a já k nim vzhlížel,“ vzpomíná Abrhám junior. „Rozhodně mě dětství s těmito lidmi ovlivnilo, i když je mám kvůli tomu kouři poněkud rozmlžené,“ dodal se smíchem. Díky tomu měl Abrhámův syn velmi originální dětství.

    ...
    Autor: Profimedia

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

cipisek134: To nejlepší co Venca Lahev pro tenhle stát vykonal bylo, že 18. prosince 2011 zhebnul.

(15. 12. 2015 08:27)

cipisek134: moiaza: Přesně tak!

(15. 12. 2015 08:16)

cipisek134: Taky jsem si vážila a dosud vážím prezidenta Havla. A já jen doplním pitomá 3,14čo. Ožrala, zednář, vlastizrádce a kolaborant Venca Lahev, to nejhorší co nás mohlo potkat. Tohle si přečti, ty pitomá lumpenkavárnická havlistko: http://afinabul.blog.cz/1112/o-mrtvych-hlavne-pravdive A nyní bravo, pane Doubravo! http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Opilec-zruda-orgie-Senator-Doubrava-mel-zavzpominat -na-Vaclava-Havla-a-pojal-to-po-svem-Radeji-nectete-349360 A nakonec Jiří Wolf. http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1337-opilec-vaclav-havel-svedek-vypravi-o-byvalem -prezidentovi.aspx Jinak pan Abrhám má u mě taky vroubek, a to ten, že hrál v jedné z těch vaškových opileckých slátanin - Audienci. NEJLEPŠÍ NÁŠ POLISTOPADOVÝ PREZIDENT JE Ing MILOŠ ZEMAN.

(15. 12. 2015 08:13)

sofina12: Abrhám a ne Abrahám, inteligente

(14. 12. 2015 22:52)

sofina12: Pan Abrhám vypadá na svůj věk báječně, blahopřeji, a moc se hodí k Libušce. Mají pěkné manželství, což některým závistivcům není po chuti a vytahují špínu viz Urbánkova, či sympatie k prezidentu Havlovi.Taky jsem si vážila a dosud vážím prezidenta Havla. Možná chyboval, ale v dobré víře, na rozdíl od těch následujících prezidentů.

(14. 12. 2015 22:49)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy