Tým moderátorů hlavní zpravodajské relace ale nezůstane oslaben. K Marcele Augustové, Daniele Písařovicové a Jakubu Železnému se připojí na pozici moderátora hlavní zpravodajské relace České televize od ledna příštího roku Michal Kubal.

„Michal působí v televizním zpravodajství už více než patnáct let. Od počátku se zaměřuje na zahraničně-politická témata, prošel si zkušeností válečného zpravodaje i zpravodaje České televize ve Spojených státech a po svém návratu se stal vedoucím zahraniční redakce. Události tak získávají novou osobnost s hlubokou profesní zkušeností,“ říká ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Michal Kubal začínal v redakci zpravodajství České televize v roce 1997. Během své novinářské praxe působil v sedmdesáti zemích. Pokrýval ozbrojené konflikty v Makedonii, Pákistánu, Afghánistánu, Iráku a v dalších oblastech. V roce 2003 byl společně s kameramanem Petrem Klímou a zpravodajem Radiožurnálu Vítem Pohankou zajat povstalci a šest dní držen nedaleko Bagdádu. V roce 2008 se stal zahraničním zpravodajem České televize ve Spojených státech a po svém návratu začal působit jako vedoucí redakce zahraničního zpravodajství. Od roku 2013 stál v čele týmu dnes úspěšného pořadu Horizont ČT24. V těchto dnech natáčel Michal Kubal pro Českou televizi v Sýrii rozhovor s prezidentem Bašárem al-Asadem.

Michal Kubal
Autor: ČT

„Moderování hlavní zpravodajské relace patří ve všech světových stanicích k vrcholům kariéry televizních novinářů. Velmi si vážím takové příležitosti. Je pro mě ctí stát se součástí týmu Událostí,“ říká ke svému příchodu do Událostí Michal Kubal.