Jeho cesta za Zlatým slavíkem a cenou za Absolutního vítěze trvala 40 minut. Pro někoho pouhých, pro těžce nemocného Karla Gotta velmi riskantních. Jelikož se Gottův zdravotní stav odpoledne, tedy pár hodin před vyhlášením Slavíků, zhoršil, nad jeho účastí odborníci zvedají hrozivě prst.

„Obecně můžu říct, že pacienti, kteří podstupují tuto léčbu, by se měli vyvarovat kontaktu s veřejností, protože mají oslabenou imunitu. Takže každé riziko vystavení se jakékoliv infekci je pro pacienta vysoké,“ řekl deníku Aha! profesor Pavel Klener (78). 

Karel ohrozil své zdraví jednak tím, že se na svou cestu do Státní opery dostatečně neoblékl, ale také tím, že se v přeplněném sále objímal s Pavlem Haberou i Liborem Boučkem. Bouřlivé ovace a nával emocí se navíc mohly podepsat na jeho srdci.

Objetí Habery s Gottem na Slavících
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

„To, že se tam zdržel a objímal se s lidmi, není úplně výhodné,“ podotkl Klener. Tak či tak účast na Slavících Gottovi pomohla hlavně psychicky. Co se týká psychické stránky, tak to bylo pro něj určitě pozitivní,“ dodal.

S odborníky souhlasila i zpěvákova manželka Ivana Gottová. „Karlovi bylo v sobotu dopoledne špatně a Ivanka se mi svěřila, že má o Karla strach kvůli tomu, že chtěl do Opery jet,“ prozradil blízký rodinný přítel.

Video
Video se připravuje ...

Takhle nemocný Gott děkoval za Slavíka: Už jsem myslel, že mi zbyde jen zlatý bažant! Repro TV Nova

7 rizik, které Gott během večer podstoupil

1 riziko: V sobotu dopoledne se zdravotní stav zpěváka zhoršil. Prý mu nebylo dobře.
2. riziko: Do Opery odjížděl relativně nalehko oblečený. Venku byly přitom jen 2 °C.
3. riziko: Během dne přišel do styku s cizími lidmi: vizážistkou, řidičem, ochrankou.
4. riziko: Nevyvaroval se těsného kontaktu s Pal’em Haberou, Liborem Boučkem a Jaroslavem Těšínským.
5. riziko: V přeplněném sále, kde se infekce šíří rychlostí světla, strávil 40 minut.
6. riziko: Cena a ovace způsobily velký nával emocí, který se mohl podepsat na srdci.
7. riziko: Velká fyzická námaha od devíti večer až po návrat domů před půl dvanáctou.

Fotogalerie
27 fotografií

Obecně můžu říct, že pacienti, kteří podstupují tuto léčbu, by se měli vyvarovat kontaktu s veřejností, protože mají oslabenou imunitu. Takže každé riziko vystavení se jakékoliv infekci je pro pacienta vysoké

Více na http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/114517/karel-gott-prevzal-40-slavika-ale-zasadni-poruseni-zakazu-lekaru-7-nebezpecnych-momentu.html?utm_source=ahaonline.cz&utm_medium=copy