Věřím, že se moderátor Libor Bouček snažil, aby 50. ročník byl ten nejlepší a všichni na něj vzpomínali v dobrém, ale, jak se říká, snaha nestačí. Předávání cen má být okořeněno vystoupením hvězd, které ze sebe vydají to nejlepší, protože jejich fanoušci si to přece zaslouží, a ne jejich reklamními aktivitami nebo odfláknutými třemi minutami na playback.

Na jevišti Státní opery je asi těžké vytvořit scénu, která by všem vyrazila dech. Takže pódium na kolečkách, na kterém stála kapela a zpěvák, bylo asi to nejlepší nebo nejpohodlnější, co šlo udělat. Mluvit o zvuku, který měl každý účinkující jinak nastaven – vystoupení kapely Chinaski připomínalo zemětřesení třetího stupně Richterovy stupnice a zpěv Lucie Vondráčkové vycházel jakoby ze zákulisí – je zbytečné, stejně jako domnívat se, že v týmu byl choreograf. Jediné vystoupení, které mělo náboj a vypadalo, že je to baví, bylo kapely No Name. Frontman Igor Timko prostě ví, jak se na lopatě šoubyzu sedí. 

Jinak musím zavzpomínat na vtípek zpěváka kapely Kabát Pepy Vojtka: jaký je rozdíl mezi českým a americkým showbyznysem. Žádný, protože v Čechách není show, ani byznys.

Proč ceny předávaly sportovkyně a ne umělci, kteří už nějaké Slavíky vlastní, nebo jim naopak i přes obří přízeň fanoušků unikají, netuším. Každopádně děkovné řeči některých a hlavně těch nepřítomných stály za to.

Tomáš Klus zřejmě zakopl o kámen mudrců a zapil ho lektvarem z lysohlávek. Jeho moudra by se měla tesat do Prachovských skal, aby z toho lidé ve 22. století taky něco měli.

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Klus: Slavíka dostal, poděkoval „divným“ videem! Repro TV Nova

Jediné štěstí, že pořadatelé nechali vyhlášení nejlepšího zpěváka roku na konec. Jinak by diváci u obrazovek už v půl deváté přepnuli na StarDance a hosté v sále by se po prvním breaku přesunuli do foyer prvního patra, kde jedno české vinařství mělo stánek se svými produkty. Děkuji, za skvělé Rulandské šedé…

Karel Gott, jež bojuje s těžkou nemocí, nejenom svou přítomností, ale i projevem dokázal, že je jedinou českou celebritou, která si váží svých fanoušků. Klobouk dolů…

A tak na závěr už jen jedna prosba pro pořadatele: nedělejte další ročník. Není nikdo, kdo by překonal Božského Karla. Od teď to už vždy bude jen trapná parodie nebo zoufalství…

Video
Video se připravuje ...

Takhle nemocný Gott děkoval za Slavíka: Už jsem myslel, že mi zbyde jen zlatý bažant! Repro TV Nova

Fotogalerie
39 fotografií