Světoznámý umělec byl v posledních týdnech k nezastavení. Působil sice pohuble a také přišel o vlasy, elán a energii ale rozhodně neztrácel. Sám zorganizoval svou retrospektivní výstavu a vymetal jednu akci za druhou. Dokonce přišel svou dojatou expartnerku Leonu podpořit na jedno z jejích vystoupení v soutěži StarDance. Na veřejnosti se pak objevil naposledy v pondělí na křtu charitativního kalendáře.

Od jara už přitom absolvoval dlouhé cykly léčby ve španělském Madridu a podle svého známého tam ještě v říjnu létal na dva dny v týdnu. Teď ale leží na onkologii Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí. Je tak v rukou stejných odborníků jako Karel Gott (76). Podle ošetřujícího personálu je na tom psychicky dobře, a dokonce přijímá návštěvy.

„Pomáhá, když máte kolem sebe lidi, kteří vás mají rádi a podporují vás. Ale v takové nemoci to nejtěžší za vás nikdo jiný než vy sám neudělá,“ řekl před časem. Všichni jeho blízcí a obdivovatelé tak věří, že Bořek boj se zákeřnou nemocí nakonec vyhraje.

Video
Video se připravuje ...

Bořek Šípek bojuje se zákeřnou nemocí: Na smrt jsem připravený... KRISTÝNA LÉBLOVÁ, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

Fotogalerie
11 fotografií