Dneska by to do něho řekl málokdo, herec Václav Postránecký srší energií a dobrou náladou, ale v roce 2001 tomu tak nebylo. Bojoval totiž o život kvůli zákeřnému infarktu sleziny a otravě organismu.

A přitom si myslel, že má obyčejnou virózu. „Moc už jsem ani nevnímal, blouznil jsem. Moje žena se v poslední chvíli rozhodla, že se musí něco udělat. Odvezla mě do Říčan do nemocnice. A tam naštěstí přišli na to, že nejde o chřipku, a odeslali mě do Prahy na Bulovku,“ svěřil se deníku Aha! Postránecký.

Diagnóza infarkt sleziny překvapila i samotné lékaře. „Po nejrůznějších vyšetřeních zjistili, že jde o trombózu slezinné žíly, navíc spojenou s infarktem sleziny. Ty horečky, to nebyla chřipka, ale intoxikace celého organismu, tedy v podstatě otrava pocházející ze žilního zánětu,“ vysvětlil herec. A ačkoliv mu hrozila operace, nakonec na ni jít nemusel.

„Žíla se jen několik dní před operací asi díky lékům na ředění krve zprůchodnila,“ svěřil se Postránecký. Tento herec je zkrátka jedinec s tuhým kořínkem, který touží žít. A ani žádná nemoc ho nezastaví.

Video
Video se připravuje ...

Postránecký je unikát: Jak první herec podstoupil nebezpečný úkol! Kristýna Léblová, Jan Brunclík

Fotogalerie
6 fotografií