V pořadu Zuzany Bubílkové, které poskytl otevřený rozhovor, Roman poodhalil roušku svého soukromí, jež jinak nijak neventiluje.

„Dalo by se říci, že v takovém netradičním svazku vychovávám dvě děti. A více bych se v tom nebabral,“ smál se při otázce na svého partnera. Zároveň ale dodává, že on sám se svou orientací nikdy neměl problém. „Já jsem se s touto tematikou nikdy nepáral. Ani v pubertě,“ říká.

Mnohem raději mluví o své další lásce, hlasatelství. Dodnes pracuje jako hlasatel Českého rozhlasu 2 a rád vzpomíná i na dekádu, kdy patřil k hvězdám televizní obrazovky.

„Televize mi chybí,“ přiznává. „Jedna moje kolegyně to pojmenovala naprosto přesně – je to, jako když přijdete o ruku. Naučíte se s tím žít, ale neuplyne den, abyste se nedostal do situace, kdy zjistíte, že vám chybí. Je to sešup…,“ dodává s tím, že ale ničeho nelituje.

Čtyřikrát byl nominován na cenu TýTý a v roce 1991 ji i získal – tehdy o 20 000 hlasů předstihl i Karla Gotta! A dodnes ve svém archivu schovává záznam svého prvního televizního vystoupení.

„Miloš Frýba mi říkal, že vypadám jako mončičák, a zlí jazykové tvrdili, že je to, jako když se na mě řítí vlak. Ale když je vám 17 let a vystoupíte před televizní kameru, a navíc vás sleduje tenkrát patnáct milionů lidí v celém Československu, ten pocit bych nikomu nepřál…“, rekapituluje Roman.

Video
Video se připravuje ...

Přiznání legendárního hlasatele ČT Romana Víška: Žiju v netradičním svazku! S přítelem vychovává dvě děti! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

Fotogalerie
5 fotografií