Paroubkové plány zkřížily náhlé zdravotní obtíže její dcerky Margarity (6). Kvůli akutním bolestem břicha s ní totiž musela na pohotovost. Zato manželka Františka Janečka (71) Tereza Mátlová si sbírku nenechala ujít.

„My se snažíme pomáhat pořád,“ vysvětlovala Blesku Tereza. „Dcera sama třídí hračky i oblečení pro děti celoročně, takže to, že koupíme navíc ještě potraviny, je samozřejmost."

Prozradila také něco o nákupních zvyklostech své rodiny. „Sama nakupuju jídlo podle mě docela dost, ale neplýtvám, vždycky to stihnu zamrazit. František nakupuje také rád, hlavně ale rád vaří, možná lépe než já,“ směje se hvězda Fantoma opery.

„Každý rok podporuji tuhle sbírku a my, naše nadace Agrofert, se asi nejvíce zajímáme o matky samoživitelky a lidi v nouzi, takže si myslím, že to je samozřejmost, abych sem přišla a takovým způsobem to podpořila,“ vysvětlila svou přítomnost partnerka ministra financí Andreje Babiše (61) Monika.

Na otázku, kdo u nich doma nakupuje, odpověděla: „Můj muž mi pomáhá, nechodí přímo se mnou, ale rád zajde na nákup sám, když má čas někdy o víkendu.“ Přiznala také, že domácí stravu pro rodinu připravuje spíše přes týden, zatímco o víkendech chodí Babišovi spíše do restaurací.

Monika dokonce připustila, že už pomalinku shání vánoční dárky. „Nesnáším ten předvánoční shon, ráda si všechno nakoupím v předstihu než se tlačit někde mezi lidma,“ rozpovídala se Babišová.

Fotogalerie
20 fotografií