Lékařský tým nebyl v posledních hodinách jedinou návštěvou, která se na Bertramce objevila. Za Karlem přijel také jeho dlouholetý řidič Olda Havránek (76). Zpěvákovi a jeho rodině přivezl čerstvá domácí vajíčka a ovoce.

„Karel je rád, že už je doma,“ prozradil Blesku Olda. „Odpočívá, čte si a velmi se zajímá o dění doma i ve světě,“ doplnil Havránka Gottův dlouholetý kamarád Tomáš Weber (73), který zpěváka také navštívil.

Lékaři začátkem listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu na hematologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice. "Karel Gott podstoupil první fázi chemoterapie, v nemocnici strávil tři týdny a v úterý ho lékaři propustili do domácího ošetřování. Další fáze onkologické léčby bude pokračovat za několik dní opět při hospitalizaci," uvedla jeho mluvčí Stolzová.

Gott kvůli onemocnění zrušil své naplánované koncerty. Ihned po oznámení jeho zdravotního stavu mu rychlé uzdravení a hodně sil při zvládání těžké nemoci přály známé osobnosti, fanoušci v Česku i zahraničí či lidé, kteří také bojují s rakovinou. Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje už od 50. let.

Fotogalerie
15 fotografií