Ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí nechtěli naše informace ani potvrdit, ani vyvrátit! Propuštění však poté potvrdila sama mluvčí. "Karel Gott podstoupil první fázi chemoterapie, v nemocnici strávil tři týdny a včera ho lékaři propustili do domácího ošetřování. Další fáze onkologické léčby bude pokračovat za několik dní opět při hospitalizaci," informovala Gottova PR manažerka Aneta Stolzová.

S rakovinou bojujícího Gotta (76) pustili z nemocnice. Míří do domácího léčení
Autor: Facebook

Gottův zdravotní stav se evidentně stabilizoval, jinak by ho lékaři z nemocnice nepropouštěli. Nemocný Slavík má podle všeho za sebou první cyklus chemoterapie, druhý ho čeká. Znamená to tedy, že se do nemocnice v nejbližší době vrátí.

Lékaři začátkem listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu na hematologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice.

Gott kvůli onemocnění zrušil své naplánované koncerty. Ihned po oznámení jeho zdravotního stavu mu rychlé uzdravení a hodně sil při zvládání těžké nemoci přály známé osobnosti, fanoušci v Česku i zahraničí či lidé, kteří také bojují s rakovinou. Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje už od 50. let.

Fotogalerie
11 fotografií