V secesní prvorepublikové vile už Gott sice deset let nebydlí, přesto je s ním spojená neviditelným poutem. Důkazem toho je i nabídka jedné ze dvou realitních kanceláří... „Nabízíme exkluzivní secesní prvorepublikovou vilu, která historicky byla ve vlastnictví rodiny Gottových. Sám Karel Gott ji užíval až do roku 2005.“ Inzerát tohoto znění byl aktualizován 27. října, tedy ve stejný den, kdy zpěvák podstoupil operaci dutiny břišní a lékaři mu zjistili Non-Hodgkinův lymfom.

 „Výchozí cena je třicet milionů. S tím, že v ceně by bylo nějaké dokončení interiéru v určitých standardech podle vizualizací. O tom je samozřejmě třeba vést jednání,“ prozradil makléř realitní kanceláře. Cena domu bez dokončení podle návrhu by podle něj byla 26 milionů korun. Přitom ještě loni v září, když se nemovitost objevila na prodej, za ni majitelé požadovali 45 milionů!

Prokleté místo

Slavík koupil vilu koncem 60. let s tím, že mělo jít především o výletní místo pro jeho rodiče. Když přímo v Jevanech zpěvákovi zemřela maminka Marie, vilu navštěvoval stále méně. Proto se také rozhodl nemovitost v roce 1995 prodat. Tři roky pak dům fungoval díky podnikateli Janu Moťovskému (†41) jako Slavíkovo muzeum Gottland. Po jeho záhadném zmizení bylo ale zrušeno. Dům až do roku 2011 chátral. Není divu, že to Gott nechtěl komentovat. „Už mi ta vila dávno nepatří, nechci se o ní bavit,“ svěřil loni Blesku.

Fotogalerie
16 fotografií