"Neumím šít, takže jsem měla velikou pomocnici v divadle na Vinohradech, naši paní Líbalovou, což je vedoucí dámské garderoby. Byla velice ochotná, že vyrobí korpus a šatičky, domalovala jsem obličej a vyrobila školní aktovku s jejím jménem," pochlubila se herečka. Ta svou panenku vytvořila podle skutečné postavy.
 
"Je to pákinstánská holčička, skutečný příběh, jmenuje se Malála Júsufzaj, pákistánská bojovnice za lidská práva, ale hlavně za právo dívek na vzdělání, protože tam v té oblasti to není obvyklé. Navíc skutečně jako školačka byla schopná posílat po internetu BBC zprávy právě z té oblasti, kterou obsadil v tom Pakistánu tehdy Tálibán, a následně potom ji skutečně postřelili někde cestou do školy. Naštěstí se přes různé organizace dostala do Birminghamu, kde byla několikrát operovaná. Myslím, že za ní odešla celá její rodina a studuje tam. V roce 2014 za tenhle statečný počin získala Nobelovu cenu míru, takže mně to přijde opravdu obdivuhodné," vysvětlila Kolářová.
Do projektu se zapojila spisovatelka Bára Nesvadbová, módní návrhářky Liběna Rochová a Tatiana Kovaříková nebo herec Josef Dvořák. Slavnostní dražba panenek proběhne 25. listopadu v Českém muzeu hudby.
Fotogalerie
6 fotografií