Dagmar Havlová si svého prvního manžela Radvíta vzala v roce 1975 v Brně. Z jejich lásky se narodila dcera Nina. Štěstí jim ale vydrželo jen několik let, pak se jejich cesty rozešly.

„Znali jsme se od 14 let. Studovali jsme spolu dramatickou konzervatoř v Brně, posléze Janáčkovu akademii. V 17 letech se kamarádství přerodilo v lásku, ta vyvrcholila naším manželstvím a narozením Ninušky. V roce 1982 se naše cesty rozdělily, úcta a přátelství nás však provázelo celým životem. A taky náš specifický humor,“ napsala si Havlová na Facebook.

Havlová v mnoha rozhovorech přiznala, že se jejich životní cesty často protínaly. A Radvít zůstal až do posledních chvil jejím nejbližším mužským přítelem. Zemřel v pondělí po prohraném souboji se srdeční chorobou.

Dojemná vzpomínka Dagmar Havlové na prvního manžela Radvíta
Autor: Facebook

„Radvít byl vševzdělaný, renesanční člověk. Má první láska. Za 13 společných let mě naučil orientovat se ve výtvarném umění, architektuře, historii, literatuře, hudbě… Nad jeho srdeční nemocí nešlo zvítězit. Bojoval dlouho a statečně.“

Dagmar Havlová na svého prvního manžela vzpomínala takto krásně na svém Facebooku. Přidala i několik rodinných fotografií, které krásně ilustrují jejich šťastné manželství. 

Jsem šťastná, že mi Bůh dovolil, držet ho za ruku, když se odebral k němu.

Jen v Bohu se ztiší duše má, 
od něho vzejde mi spása. 
Jen on je má skála, 
můj nedobytný hrad, 
žalm 62.“

Fotogalerie
11 fotografií